Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Hajduku sada treba sportsko čudo da skine Dinamo: Bijeli se mogu uhvatiti za jednu šansu…

Dinamo je već u ranoj fazi prvenstva pobjegao glavnim izazivačima i sada je još veći favorit za osvajanje naslova prvaka Hrvatske nego prije početka sezone…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još nije ni kraj ljeta, a već sve miriše na utabanu priču elitne hrvatske lige.

Nakon samo sedam odigranih kola SuperSport HNL-a Dinamo je poprilično pobjegao glavnim izazivačima. Hajduk, doduše, ima dvije utakmice manje, ali tko mu jamči da će u obje pobijediti, a ako mu i dodamo tih šest bodova, opet ima četiri boda manje od Dinama.

gol expired Stigla službena potvrda: Nenad Bjelica više nije trener Osijeka! divider

Koeficijent na „Dinamo prvak“ u SuperSportu pao je na mizernih 1,30. Ta činjenica sve govori. Ako uložite nešto u Dinamo, nećete se baš osladiti.

Dinamo apsolutni favorit za naslov prvaka

Uoči početka prvenstva bio je 1,50, a nakon Dinamova kiksa u Varaždinu, popeo se na 1,65. Hajdukova šanse u tom trenutku značajno su porasle, koeficijent se s 3,00 spustio na 2,45, a sada je skočio na visokih 3,20.

Hajdukova šanse najprije su pale zbog teškog poraza od Dinama u Maksimiru, a dodatno su pogoršane nakon i sinoćnjeg poraza u Gradskom vrtu.

Unatoč pobjedi protiv Hajduka Osijekove šanse da osvoji naslov prvaka i dalje su simbolične prirode. Koeficijent je čak 50. Kad se vidi koliko su pale Osijekova šanse u odnosu na početak sezone, ne čudi što je Nenad Bjelica dobio otkaz.

Sara Bejlek U SAD-u zgroženi: 16-godišnju tenisačicu otac uhvatio za stražnjicu pa poljubio u usta divider

Da o Rijeci, četvrtom favoritu prvenstva, i ne pričamo. Tko je mogao očekivati da će Riječani nakon sedam kola biti na posljednjem mjestu!? Ako još mislite da Rijeka može biti prvak, vrijeme je da nešto uplatite. Koeficijent je 80!

Zekić juri sa Slavenom, ali...

Iako je Slaven Belupo sjajno krenuo u sezonu i trenutačno drži drugu poziciju, bookmakeri mu baš i ne vjeruju. Lokomotiva i dalje bolje stoji na kladionici. Koeficijent na Zekićeve Farmaceute iznosi 350, a na Lokose 150.

No Slaven je ipak daleko ispred Gorice, Šibenika, Istre i Varaždina. Na njih je koeficijent golemih 999. Jasno, rana je faza sezone i favoriti za plasman u Europu još uvijek stignu ispraviti sve pogreške.

Da će Osijek i Rijeka na kraju vjerojatno preteći Slaven i ostale „manje“ klubove, dosta je vjerojatno, no kada je u pitanju utrka za naslov prvaka, to je sasvim druga priča.

Kada Dinamo na startu odmagli, posve je jasno da će ga biti jako teško uhvatiti. Kako sada stvari stoje, jedini koji mu može zaprijetiti je Hajduk, a ni to u ovom trenutku ne izgleda odveć realno. Naravno da je u nogometu sve moguće, no bit će vraški teško.

Kad Modri ovako pobjegnu...

Modri su već godinama suvereni vladari hrvatskog nogometa, i to na svim poljima. Dinamo je igrački najkvalitetniji, s daleko najdužom klupom, stekao je mentalitet pobjednika, ima pobjednički gard, navikao je pobjeđivati, a uz to još uvijek ima najveći utjecaj u sferama moći cjelokupnog hrvatskog nogometa.

Je li Dambrauskas pravi čovjek za Hajduk?

Ukupno glasova:

A kada još ovako dobro krene u prvenstvo, dok konkurenti zapinju gdje god stignu, posve je jasno zbog čega je na kladionicama još veći favorit nego uoči starta sezone.

U ovom trenutku stječe se takav dojam da će biti pravo sportskog čudo ako Hajduk ili netko drugi uspije srušiti Dinamo. No u nogometu ništa nije nemoguće, svjedoci smo da su se događala i veća čuda tako da ništa ne treba prejudicirati.

Zamor materijala Modrih jedina šansa za Hajduk

Treba vidjeti kako će na Dinamo utjecati žestoki ritam koji će imati u sljedećih nekoliko tjedana. Modri od otpočetka sezone igraju u jakom ritmu i zgusnutom rasporedu, no tek ih u skupini Ligi prvaka očekuju najteža iskušenja.

U prošlosti se znalo dogoditi da padnu krajem prvog dijela sezone jer bi na naplatu došao iscrpljujući prvi dio jesenskog dijela sezone. Dinamo je u pravilu formu tempirao za europske kvalifikacije, pa je logično da se momčad ispuše kako sezona odmiče.

Ante Čačić ima na raspolaganju širok izbor igrača, no i prije je Dinamo imao široku klupu pa je dolazilo do padova forme. Vidjet ćemo kako će to biti ovaj put. Zamor modrog materijala neka je objektivna, iako ne prevelika, nada za Hajduk i ostatak konkurencije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider