Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Hajdukovci navijaju da se u Dinamu ništa ne mijenja: Pukštas uskoro veći i od Livaje

Hajduk je najviše profitirao remijem Rijeke i Dinama na Rujevici…

Rokas Pukštas i Marko Livaja (Foto: Paun Paunovic / CROPIX)

S remijem Rijeke i Dinama na Rujevici najzadovoljniji može biti Hajduk. Splićani su pobjedom nad Varaždinom pobjegli Rijeci na pet bodova i Dinamu na devet. Rijeka ima jednu utakmicu manje, a Dinamo dvije.

Zlatko Dalić Dalić aktivirao još jedan pretpoziv: Zabio sezonski prvijenac i ekspresno se vraća u reprezentaciju divider

Na Rujevici svakom po poluvrijeme. Dinamo je bio puno bolji u prvom, Rijeka je bila bolja u drugom. Dojam je da su Modri propustili šansu da steknu značajniju prednost u prvom dijelu, kada su mogli postići više od jednog gola.

Hajduk najviše profitirao remjem na Rujevici

Dinamu se u jačim utakmicama prečesto tijekom cijele sezone događa ista stvar: fizički i koncentracijski pad u drugom dijelu. To je Modre moglo skupo stajati jer je Rijeka zaigrala puno bolje u drugom dijelu i malo je nedostajalo da preokrene. Da su Riječani nakon izjednačenja postigli taj drugi gol, teško bi se Dinamo vratio. Modri su vidno pali i Rijeka je redala šanse nakon izjednačenja.

Kako to u nogometu često biva, kada promašiš, primiš. Dinamo je opet poveo nakon prekida golom Perića, ali gosti nisu izdržali. Opet je obrana Modrih loše reagirala, gotovo amaterski su postupili kod slobodnog udarca Rijeke ostavivši bez nadzora igrače koji su stajali kod lopte i izvodili prekid. Dva loša postavljanja Dinamove obrane kod prekida i dva primljena gola.

Sergej Jakirović Jakirović: "Dinamo nikad nije zadovoljan bodom, ali u ovom momentu je to pozitivno" divider

Sergej Jakirović dočekan je na Rujevici prema očekivanja. Modri su izvukli živu glavu, osvojili su bod, ali to je ipak mršav ulov nakon niza loših rezultata. Jakirović je nakon utakmice ostavio dojam da je zadovoljan s bodom, dok je Željko Sopić jasno rekao da nije.

Hajdukovci navijaju da se u Dinamu ništa ne mijenja

I taj detalj govori gdje se Zagrepčani nalaze u ovom trenutku. Kada je Dinamu dovoljan bod, a na ljestvici je treći i bodovno zaostaje, onda je jasno kakva je situacija u Maksimiru. Hajdukovi navijači po društvenim mrežama navijaju da se u Dinamu ništa ne mijenja, da Jakirović i dalje ostane trener, da čelnici kluba i dalje vode klub kako su ga vodili u zadnjih godinu dana. Dakle, loše, neorganizirano, vodeći se najviše osobnim, partikularnim interesima.

Željko Sopić Sopić: "Nisam zadovoljan bodom protiv Dinama. Rekao sam igračima da se idemo potući" divider

Njima je najvažnije kako da sačuvaju fotelje, a što će biti s momčadi i kakvi će se rezultati polučiti na domaćoj i europskoj fronti nije odveć u fokusu. Takav je dojam jer ako je ovo dobro, ako ništa ne treba mijenjati, onda je teško izvući neki drugi zaključak.

Ciničniji promatrači kažu: ako Hajduk ove sezone ne bude prvak, neće nikad. Ni Rijeka ne izgleda kao momčad koja je trenutačno u stanju iskoristiti ponuđenu šansu. Da se ne vraćamo na neke prošle utakmice, Dinamo je na Rujevicu stigao u savršenom trenutku za nju i opet nije uspjela zakucati Modre.

Rokas Pukštas x-faktor

No Riječani imaju mladu momčad i oscilacije su se mogle očekivati. Možda će biti uspješniji u nastavku sezone kada njezini mladi igrači steknu još malo iskustva.

Hajduk je povratkom Rokasa Pukštasa dobio jako puno. Ma, teško je to izmjeriti, pravi je x-faktor Hajdukove momčadi. To je igrač koji donosi prevagu, i u polju i pred vratima suparnika. Zna odigrati, zna i zabiti. Možda je Marko Livaja još uvijek najveća zvijezda, ali Pukštas bi uskoro mogao izrasti u najboljeg igrača Hajduka, a možda i cijele lige. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider