Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Hajdukova sramota: Novi teški primitivizam Svaguše!

Svaguša se okomio na suce derbija kao i na člana sudačke komisije Alojza Šuprahu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što ga je Zoran Mamić optužio da je zajedno s Torcidom vikao 'Mamiću cigane', nazvavši takvo ponašanje debilnim i retardiranim, Svaguša je svoj 'zanos' dokazao i na večeri u hotelu Consul nakon utakmice polufinala Kupa. Kako pišu Sportske novosti Svaguša je u hotel došao na večeru, a kad je vidio sudačku četvorku (Burilo, Grgić, Conjar, Vučemilović) pojačanu za člana komisije za suce Alojza Šuprahu reagirao je krajnje neukusno. Skočio je sa stolca i povikao:

Što je lopovi!? Nećete vi mene ovdje krasti u Splitu! Na stadionu je 30 tisuća ljudi, navijači mi prijete, a vi mene kradete usred Splita!

'Što je lopovi!? Nećete vi mene ovdje krasti u Splitu! Na stadionu je 30 tisuća ljudi, navijači mi prijete, a vi mene kradete usred Splita! Lopovi! Da je Dinamo izjednačio na 1:1, bili bi razbijeni svi izlozi u gradu, a djeca mi ne bi mogla u školu. A vi ste zamalo doveli do tog rezultata.'

>> Mamić: Retardirani Svaguša je vikao 'Mamiću cigane'!

>> Špaco iziritiran: Barbarić je morao biti isključen!

Svaguša je nakon toga došao do stola gdje su sjedili suci te ih nastavio vrijeđati.

'Lopovi, kradete na utakmici, a sad biste jeli školjke i crni rižoto!?'

Sudačka četvorka je nakon Svagušine predstave odustala od večere i otišla u svoje sobe. Svaguša se pak obratio konobaru riječima 'Nećemo platiti ovu večeru, neka si sami plate. Ispostavi im račun. Izbacite ih iz hotela, neće tu spavati!' Alojz Šupraha se pak suprotstavio Svaguši, prigovorivši mu zbog takvog ponašanja. Svaguša je nakon toga krenuo prema njemu, vjerojatno s namjerom da ga udari, no sukob su spriječili konobar i jedna osoba iz Svagušinog društva.

'Bježi iz Splita, ti si kurč…!', vikao je Svaguša na Šuprahu. 'Nećeš jesti ovu dalmatinsku ribu, Šupraha. Idi u Osijek, na Dravu! Jedi šarane', uporan je bio Svaguša.

Nakon toga se Svaguša obratio prisutnim novinarima ponavljajući kako su suci namjerno navlačili za Dinamo, da bi nakon toga ispalio:

'Ovo je početak kraja Zdravka Mamića! Pobjeda Hajduka nad Dinamom je početak demokracije u hrvatskom nogometu.'

Svaguša je dodao kako ga je Zdravko Mamić vrbovao da skupa agitiraju za smanjenje Lige.

'Kaže on meni da idemo zajedno kako bi se igrala Liga 12. Kažem ja njemu: e, pa neću, neka bude Liga 28, neka svi igraju nogomet. Neće on meni komandirati. Nitko više neće krasti Hajduk i komandirati iz Zagreba. Neka kažu gdje je onih 100 milijuna eura koje su navodno ulupali u stadion?'

No, to nije sve, Svaguša je najavio i scenarij koji će se dogoditi ponovi li se još jedna sudačka pogreška na račun Hajduka.

'Igrači će napustiti teren, a bude li potrebno i Ligu, pa neka igraju bez nas!'

Skandirajući zajedno s Torcidom 'Mamiću cigane' Svaguša se spustio na primitivan nivo samo kako bi ga Torcida 'zavolila'

Analizirajući ovakvo Svagušino ponašanje kao i izjave tijekom derbija nije teško zaključiti da Svaguša to radi ciljano. S obzirom da ga Torcida od samog starta nije prihvatila tražeći njegovu smjenu, pobjedu nad Dinamom dočekao je upravo da bi se na ovakav način dodvorio svojim navijačima. Skandirajući zajedno s Torcidom 'Mamiću cigane' spustio se na primitivan nivo samo kako bi ga Torcida 'zavolila'. A ovakvim napadima na suce još više želi skrenuti pozornost na sebe kao 'zaštitnika kluba'. Da ne bude zabune, suci su pogriješili jer nisu dali Barbariću crveni karton, ali fizičke prijetnje sucima od strane predsjednika Hajduka za svaku su osudu. Ako je Hajduk tražio nekakvu ravnotežu snaga s Dinamom sada ju je dobio. Zdravko Mamić koji iza sebe ima povijest ozljeđivanja člana gradske skupštine i mnoštvo burnih ispada dobio je konkurenciju na Poljudu.

Naime, Svaguša je prošle godine povezivan s tučnjavom u klubu na Bačvicama, kada su ga redari zajedno s članom IO Livajom izbacili. Prije toga se verbalno sukobio s policajcem koji se drznuo napisati mu kaznu za nepropisno parkiranje. Šefu omladinskog pogona Goranu Vučeviću jednom je u svom stilu zaprijetio da će ga 'potjerati iz Hajduka', a neki mediji su pisali da je na prvom susretu polufinala Kupa na Maksimiru bio u pripitom stanju. Nakon derbija u Splitu čak je Zdravko Mamić izjavio da mu ne zamjera na ponašanju, jer se i on tako ponašao prije 15 godina kad je bio mlad.

Dodajmo za kraj kako u hrvatskom nogometu ovakvo ponašanje redovito prolazi bez sankcija, a glavni protagonisti obično ostvare svoj cilj. Možda su osječki suci toliko dugo i vijećali da li će Barbariću dati crveni karton znajući utjecaj i ponašanje Zdravka Mamića kad suđenje nije po njegovom. Svaguša je pak pritisak na suce odlučio riješiti pozivom na šakački obračun. Suci su ga prijavili, a vidjet ćemo hoće li uopće biti sankcija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider