Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vruća tema

Hajdukova odluka o prodaji ulaznica podigla prašinu: "To je normalna praksa vani"

Hajduk je donio odluku da će do kraja ove sezone ulaznice prodavati samo članovima kluba.

Uoči nastavka HNL-a, Hajduk je donio odluku da će do kraja ove sezone ulaznice prodavati isključivo članovima kluba.

U praksi to znači da ukoliko niste član Hajduka nećete moći kupiti ulaznicu za Poljud, što je odmak od dosadašnjeg načina prodaje u sklopu kojeg su članovi imali pravo prvokupa sve do dana utakmice, nakon čega si sve preostale neprodane ulaznice išle u slobodnu prodaju.

"To je sad vruća tema, od neki dan. Je li to pravi potez da ti moraš biti član kluba da možeš pogledati utakmicu na Poljudu", zapitao se Mateo Pukšar u novom izdanju podcasta Utakmicu po utakmicu.

"Ima, naravno, tu ima opcija 'da, to je prava ljubav prema klubu, 20 eura godišnje problem'. S druge strane, što ako dođe neki turist, on mora platiti 20 eura da bi mogao kupiti ulaznicu za utakmicu. Što će biti ubuduće? Hoće li se uvesti neke superčlanarine za 40 eura? Članarina ti daje pravo prvokupa za neke važne utakmice. Nemojmo zaboraviti i pretplatnike."

"Premašili su i prošle sezone, lani su imali 90 i nešto tisuća članova", nadovezao se Ivan Ljubić koji je naveo jedan primjer koji je osobno doživio:

"Ja sam nedavno htio kupiti karte za Club Brugge - Anderlecht, registrirao sam se na stranici, ali onda su mi rekli da ne mogu kupiti karte jer nisam član kluba."

"To je normalna praksa vani", zaključio je Pukšar.

"Možda je to nešto u čemu Hajduk jest avangarda kod nas jer realno ima najveću vojsku navijača iza sebe", kazao je Ljubić.

"Očito su procijenili ljudi da nemaju neki profit od tih ulaznica koje prodaju u slobodnoj prodaji zadnji dan. Tako da je većina prihoda i ovako i onako od pretplatnika i članova", napomenuo je Igor Ćurković.

"Ne mislim da se takva odluka donosi ono tek tako, postoji neka analiza zašto se donosi neka odluka. Ima logike, a na kraju krajeva, ako bude baš fijasko, lako vratiš na staro", rekao je Ljubić.

Cijela 19. epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider