Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ponoćna bomba s Poljuda

Hajduk zaokružio spektakularan prijelazni rok: Majstor s mora juriša po dvostruku krunu!

Hajduk je u nedjelju navečer potvrdio da je doveo Nikolu Kalinića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U nedjelju navečer s Poljuda je plasirana ponoćna "bomba" - Hajduk je potvrdio da je njegov novi igrač Nikola Kalinić.

Dovođenjem bivšeg hrvatskog reprezentativca Splićani su zaokružili sjajan zimski prijelazni rok, u kojem su se pojačali na svim deficitarnim pozicijama. Kao što je sportski direktor Mindaugas Nikoličius najavljivao uoči zimske stanke, prioriteti su bili dovođenje četvorice igrača.

Točno toliko ih je i stiglo, pa sada trener Valdas Dambrauskas ima potrebnu i širinu i kvalitetu u igračkom kadru.

Prvi potpis bio je onaj Lukasa Grgića, 26-godišnjeg austrijskog Hrvata koji je stigao iz LASK-a. Grgić je defenzivni vezni, ratnik u sredini terena i baš je taj profil igrača nedostajao Splićanima.

Za njega je Austrijancima plaćeno 100.000 eura, a iznos koji je s Poljuda odaslan u Linz bio je tako malen što zbog Nikoličiusovih pregovaračkih sposobnosti, što zbog činjenice da je Grgiću istjecao ugovor s LASK-om i on je bio izrazio želju za promjenom sredine, odnosno da se prvi put u karijeri otisne u inozemstvo.

Dvostruka transfer-pobjeda nad Osijekom

Nakon Grgića, uslijedila je dvostruka Hajdukova pobjeda u transfer-bitkama s Osijekom. Na Poljud su stigla dva igrača koje je u Gradski vrt želio dovesti Nenad Bjelica.

Dino Mikanović, koji je još tamo 2012. kao talentirani junior stigao iz Osijeka u Hajduk, ove zime je odlučio ponovno odjenuti bijeli dres. Poslije uspješnih epizoda u danskom Aarhusu i kazahstanskom Kairatu, gdje je na obje destinacije bio starter, Mikanović se odlučio na povratak. On je imao važeći ugovor do 31. prosinca 2022. i dogovor s Kazahstancima, gdje su proteklih dana nemiri i upitno je što će biti s nogometnom sezonom, nije bio naročito težak. Hajduk je platio odštetu od 75.000 eura.

Francisco Reis Ferreira, poznatiji kao Ferro, idući je sletio u Split. Portugalski stoper došao je na posudbu iz Benfice u Hajduk u potrazi za minutažom i povratkom na onu razinu kada ga je Transfermarkt procjenjivao na 18 milijuna eura, a Zinedine Zidane htio dovesti u Real Madrid.

Kalinić kao šlag na kraju

Posljednju splitsku akviziciju ne treba posebno predstavljati. Nikola Kalinić je rasni golgeter, prava devetka (taj broj je i izabrao), a svojim igrama ove sezone u Serie A dokazao je da je još uvijek na itekako visokoj razini, bez obzira na to što je početkom siječnja proslavio 34. rođendan.

S ovakvo kvalitetnim prijelaznim rokom s Poljuda se u (nogometni) eter šalje jasna poruka - Hajduk će ovog proljeća jurišati na dvostruku krunu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider