Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rani oproštaji od kupa

Hajduku se ovo dogodilo tek treći put: Prije devet godina šokirao ih je Vulić, a prvi put posrnuli kultni klub

Hajduk vrlo rijetko zapinje u ovoj fazi natjecanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk se oprostio od Kupa Hrvatske u osmini finala porazom kod Gorice (2:1), koja je prvi put dosad izborila četvrtfinale.

To je tek treći put da je Hajduk ispao u osmini finala – posljednji put to se dogodilo 2010., a prvi još 1995.

Prije devet godina kobna za Splićane bila je Istra, koja ih je senzacionalno srušila na Poljudu. Puljane je tada vodio dežurni Hajdukov ''vatrogasac'' Zoran Vulić, a njegova momčad slavila je u produžetku. Heroj Istre bio je strijelac jedinog gola Emir Hadžić, koji je poentirao u 105. minuti.

Mario Mandžukić (Foto: AFP) Juventus izvjesio smiješnu cijenu za Mandžukića: Povratak u Španjolsku najrealnija opcija? divider

Prvo Hajdukovo posrtanje u osmini finala dogodilo se 1995., a kobna je bila Marsonia, nekoć prvoligaš, a danas vodeća momčad 3. HNL Istok.

Tada se još igralo na dvije utakmice; u obje je bilo po 1:0 za domaćina, a Marsa je prošla nakon boljeg izvođenja penala na Poljudu. 

Zanimljivo, Hajduk je ispao od Brođana nakon jedne od najuspješnijih sezona u klupskoj povijesti: 1994./1995. osvojili su dvostruku krunu i igrali četvrtfinale Lige prvaka protiv Ajaxa. Protiv Istre 2010. također su se kao branitelji naslova oprostili od Kupa u osmini finala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider