Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamo uvjerljiv

Hajduk ispao iz Kupa: Gorica ih eliminirala u osmini finala!

Gorica je izbacila Hajduk u najjačem dvoboju osmine finala.

Nogometaši Dinama rutinski su izborili plasman u četvrtfinale hrvatskog nogometnog Kupa nakon što su na stadionu Kantrida pobijedili Opatiju 3:0, dok je Gorica u najzanimljivijem susretu osmine finala srušila Hajduk pobijedivši s 2:1.

U derbiju osmine finala Gorica je na svom travnjaku pobijedila Hajduk i prvi put u svojoj povijesti stigla do četvrtfinala Kupa, dok je Hajduk tek treći put ispao već u osmini finala.

Posljednji put Splićanima se to dogodilo prije devet godina kada ih je kao branitelje naslova srušila Istra na Poljudu pod vodstvom Zorana Vulića, a iz osmine finala ispadali su i 1995. godine kada ih je šokirala Marsonia.

gol expired Hajduku se ovo dogodilo tek treći put: Prije devet godina šokirao ih je Vulić, a prvi put posrnuli kultni klub divider

Domaćin je poveo 64. minuti sjajnim golom Kristijana Lovrića iz slobodnog udarca s 25 metara, a korak bliže pobjedi domaćin je stigao u 85. minuti kada je Joey Suk iz kontre zabio za 2:1. Tračak nade Hajduku je donio Stanko Jurić u 88. minuti, no više od toga nije išlo.

Dinamo sve riješio u prvih 45 minuta

Dinamo nije dozvolio iznenađenje i Modri su sav posao obavili već u prvom poluvremenu postigavši sva tri gola.

Hrvatski prvak poveo je u osmoj minuti golom Damiana Kadziora, na 2-0 je povisio Mario Gavranović u 29. minuti iz kaznenog udarca, a isti je igrač u 36. minuti zabio i za 3-0. U nastavku susreta Dinamo je

Plasman u četvrtfinale izborili su i Lokomotiva, Slaven Belupu, Inter i Šibenik.

Lokomotiva je u Mladini rutinski odradila posao protiv trećeligaša Vinogradara pobijedivši sa 3:0. Dva gola zabio je Marko Tolić (16, 90+1), a jedan Myrto Uzuni (77).

Šibenik dramatično slavio protiv Belišća

Plasman u četvrtfinale izborio je i Slaven Belupo pobijedivši BSK Bijelo Brdo s 2:0. Golove za momčad iz Koprivnice zabili su Bruno Bogojević (59) i Nemanja Glavčić (79).

Šibenik je pobijedio Belišće s 2:1, a pogodak odluke zabio je Luka Juričić u petoj minuti sudačke nadoknade. Domaćin je poveo u 3. minuti golom Ivana Antunovića, a izjednačio je Bruno Damjanović u 29. minuti. Kada se već činilo kako će se na Šubićevcu igrati produžetak, Juričić je zabio za pobjedu domaćina.

Prošloga tjedna plasman u četvrtfinale izborio je i Osijek koji je na gostovanju kod trećeligaša Zadra slavio sa 3:0. Golove za Osijek zabili su Špoljarić (28, 86) i Mance (32).

Rijeka slavila u Varaždinu

U posljednjem susretu osmine finala hrvatskog nogometnog Kupa branitelj naslova Rijeka je na gostovanju pobijedila Varaždina sa 2-1 izborivši plasman u četvrtfinale.

Rijeka je povela 2-0 golovima Petra Mamića u 47. minuti, te Alexandera Gorgona u 54. minuti, dok je pogodak nade za Varaždina zabio Leonard Vuk u 83. minuti utakmice. Samo minutu kasnije Rijeka je mogla razriješiti pitanje pobjednika, ali je Lončar pogodio gredu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider