Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabilo i novo pojačanje

VIDEO Hajduk slavio preokretom na Livajin pogon: Dva puta zabio i asistirao

Hajduk je upisao prvu pobjedu na pripremama u Sloveniji.

Marko Livaja (Foto: Duje Klaric/Cropix)

Nogometaši Hajduka svladali su MTK s 3:1 u prijateljskom susretu na pripremama u Sloveniji.

Mađari su poveli pogotkom u 34. minuti susreta, odigrali su dupli pas, a Kata je s osam metara poslao loptu u splitsku mrežu. S tim rezultatom otišlo se na odmor, a trener Ivan Leko promijenio je sastav.

U 60. minuti susreta ušao je Marko Livaja i odmah zabljesnuo. Samo četiri minute trebale su mu da sjajno pronađe Dajakua, koji trese mrežu za poravnanje rezultata.

Kylian Mbappe PSG predstavio novog trenera pa poslao poruku Mbappeu: Ima samo dvije opcije divider

U 79. minuti Hajduk je poveo pogotkom Livaje, koji je izigrao mađarsku obranu pa poslao loptu u mrežu, a konačna 3:1 postavili su u 88. minuti susreta, kada je Hrgović asistirao Livaji za njegov drugi pogodak na susretu.

Ovo je bila prva pobjeda splitskog sastava na pripremama u Sloveniji, a još moraju odigrati dva prijateljska susreta, protiv Radomlja i turskog Trabzonspora.

Djelić Livajine magije možete vidjeti OVDJE.

Osječani remizirali protiv Rumunja

Nogometaši Osijeka odigrali su 1:1 protiv rumunjskog Petrolula u prijateljskom susretu odigranom u Sloveniji. Jedini pogodak za Osječane zabio je Špoljarić u 85. minuti, dok je za Rumunje zabio Budescu u 34. minuti.

Rumunjska momčad je povela u 34. minuti pogotkom Constantina Budescua izravno iz udarca iz kuta. Budescuov ubačaj je na bližu vratnicu je bio oštar, ali reakcija osječkog vratara Marka Barešića nije bila dovoljno brza pa je lopta završila u mreži.

Mislav Oršić i Ivan Forjan VIDEO Mislav Oršić: "Rekao sam Daliću uoči Lige nacija da sam sebe ne bih pozvao" divider

Momčad Stjepana Tomasa je na izjednačenje čekala do 85. minute, kad je na ubačaj Šime Gržana s desnog boka kapetan Josip Špoljarić s desetak metara pogodio lijevi donji kut suparničkih vrata.

Do početka nove sezone Osijek će odigrati još dvije pripremne utakmice: 8. srpnja će imati provjeru protiv mađarskog MOL Fehervara, a posljednju tjedan dana uoči prvog nastupa u domaćem prvenstvu koje će otvoriti 22. srpnja dvobojem na svojoj novoj Opus Areni protiv koprivničkog Slaven Belupa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider