Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZABIO I JEDAN JUNIOR

Hajduk savladao svoju slovensku filijalu, Livaji za gol trebalo samo tri minute

Nogometaši Hajduka pripreme pod vodstvom Ivana Leke započeli su pobjedom 3:1 protiv Radomlja.

Marko Livaja (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Svoj prvi ovogodišnji susret Hajduk je odigrao u Poreču, gdje im se suprotstavila momčad s kojom gaje bliski odnos te se nekoliko igrača Bijelih tamo nalazi na posudbi. U pitanju je slovenski prvoligaš Radomlje.

Po prvi put s Ivanom Lekom na klupi, Hajduk je došao do pobjede rezultatom 3:1.

Formacija s trojicom iza, Melnjak postao stoper

Leko je susret započeo u formaciji 3-5-2, s Melnjakom na stoperu te Grgićem i Kalikom kao dvojcem u vezi i Krovinovićem na svojevrsnoj "desetki". Sahiti je igrao na lijevom, a Mikanović na desnom boku. U napadu je naravno bio Marko Livaja, uz Jana Mlakara.

Upravo Livaji je trebalo samo tri minute da postigne prvi pogodak na susretu. Jednu dugu loptu Melnjaka sjajno je Mlakar primirio za kapetana, koji je sigurno pogodio s desetak metara udaljenosti.

Samo četiri minute kasnije bilo je 2:0. Filip Krovinović je pogodio nakon pogreške obrane slovenske momčadi.

Priliku dobili neki mladi igrač, jedan i poentirao

Bio je to rezultat s kojim se otišlo na odmor, a u drugi dio ušao je Hajduk s potpuno drugim sastavom. Na terenu su se našli Lučić, Prpić, Vušković, Simić, Fossati, Capan, Lovrencsics, Hrgović, Brajković, Vrcić i Kalinić.

U 54. minuti Radomlje je smanjilo rezultat, a strijelac je bio jedan pod Hajdukovih igrača na posudbi, 19-godišnji Filip Čuić.

Konačni rezultat postavio je 18-godišnji junior Hajduka, Mate Antunović, koji je u 81. minuti pogodio nakon dodavanja Capan. Antunović je u igru ušao samo dvije minute ranije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider