Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvertira u derbi na Poljudu

Ubojiti riječki Brazilac ne zna tko je stoper Hajduka, ali jedno ime posebno cijeni

Zanimljive izjave dali su treneri i igrači uoči Jadranskog derbija na Poljudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na rasporedu je 148. jadranski derbi, a Matjaž Kek je trener koji Poljud već godinama napušta dignutih ruku.

''Hajduk na Poljudu je moćan, s novim trenerom koji je izuzetno uspješno ušao u to. Pozitivna energija, 20 tisuća gledatelja, kud ćeš bolje nego ovakav nogometni ambijent. 100 utakmica radije igram na Poljudu nego u Kranjčevićevoj'', rekao je Kek.

Željko Kopić je svjestan neugodne tradicije i radije se u nastupima pred kamerama drži taktičkih postulata nego baca velike najave.

''U dobrom su stanju i formi, očekuje nas prava utakmica, kvalitetna. Od nas očekujem da inzistiramo na onome na čemu cijelo vrijeme želimo vidjeti u našoj igri, a to je hrabrost'', rekao je.

Heber s 15 pogodaka strši na ljestvici strijelaca. Iako ima problema s ozljedama očekuje se njegov nastup. Veliki ispit za Hajdukovu obranu.

''Jako je snažan i brz. U šesnaestercu ga je teško zaustaviti. Snalažljiv je i brz. Moramo biti dobro pripremljeni za njega i dobiti sve dvoboje s njim'', rekao je stoper Hajduka Borja Lopez.

I dok je Borja naučio gradivo, Eber kao na popravnom iz kemije, ne ide pa ne ide...

Što mislite o Borji Lopezu?

''Oprosti, tko je Lopez? Oprosti, prijatelju, ne znam tko je on.''

I dok sa stoperima ide lošije pred kamerama, jedno ime Heber posebno cijeni u Hajdukovoj svlačionici.

''Znam dobro Željka Kopića. On mi je bivši trener u Slaven Belupu, jako je pametan i dobar trener. Hajduk ima dobru momčad i moramo biti itekako koncentrirani.''

''Ovo je borba za drugu poziciju. Tko pobijedi ovu utakmicu ima mogućnost ostati u nekakvoj utrci s Dinamom za naslov prvaka. Mi smo spremni i jedva čekamo utakmicu'', kaže Lopez.

Možda sada Heber zapamti Španjolca. U svakom slučaju zanimljiva uvertira u derbi koji bi pobjedom ostavio jednu momčad u kakvoj-takvoj utrci za naslov.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider