Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pregršt ozlijeđenih

Hajduk putuje u Osijek, Leko otvorio dušu: "Ovo su za mene dva najgora mjeseca"

U 25. kolu SuperSport HNL-a najzanimljivija utakmica igrat će se u Gradskom vrtu gdje Osijek dočekuje Hajduk.

Ivan Leko i igrači Hajduka (Foto: Vladimir Dugandžić/Cropix)

Uoči nedjeljnog gostovanja u Osijeku trener Hajduka Ivan Leko održao je konferenciju za medije na kojoj je priznao da prolazi kroz najteže razdoblje u trenerskoj karijeri.

"Ovo su za mene dva najgora mjeseca", rekao je Leko pod čijim je vodstvom Hajduk u dvije posljednje prvenstvene utakmice primio čak osam golova, po četiri od Dinama (na Maksimiru) i Lokomotive (na Poljudu).

"Činjenica je da smo očajni u obrani, jednostavno smo premekani. Gledao sam sinoć utakmicu Sporting Lisabon - Arsenal, u jednom trenutku je stoper uklizao i spasio gol, a cijela momčad je došla slaviti s njim. Mislim da nam toga nedostaje", rekao je trener Hajduka.

No, između tih utakmica s Dinamom i Lokomotivom Hajduk je bio gost Osijeka u četvrtfinalu Kupa. Splićani su slavili s 2:1 i ostali u igri za trofej, a poslije te utakmice u Gradskom vrtu je smijenjen Rene Poms. Koliko će ovaj susret biti sličan, a koliko drukčiji u odnosu na taj?

"Sigurno će to biti drugačija utakmica nego li ona u Kupu. Očekujemo dobar Osijek, u međuvremenu su s novim trenerom osvojili bod protiv Dinama na Maksimiru gdje su i vodili, a mi znamo kako smo mi prošli protiv Dinama."

"Tužan sam jer mijenjam previše, a moram mijenjati"

Kao i u prethodnim utakmicama, popis ozlijeđenih igrača prilično je dug.

"Sigurno ne putuju Lovre Kalinić, Elez, Awaziem, Prpić i Lovrencsics zbog ozljeda Kalik i Borevković su se tek oporavili i odradili jedan trening s prvom ekipom, vidjet ćemo."

Osvrnuo se Leko i na priče o sustavu, je li bolje da Hajduk igra s tri ili četiri igrača u posljednjoj liniji.

"Često govorim da sustav nije bitan i ja sam tužan jer mijenjam previše. Čestim mijenjanjem ne možeš dobiti samopouzdanje, automatizam, ali mi smo u situaciji da moramo mijenjati. Ja vjerujem da uvijek treba igrati isto, ali mi to nismo bili u prilici nažalost do sada."

Na koncu je Leko posebno htio naglasiti jednu stvar:

"Nikad, ni kao igrač ni kao trener, nisam bio u svlačionici gdje su odnosi među igračima tako dobri. Možda to i jest problem. Volio bih da ima problema, da se ponekad potuku ili da jedan drugome nešto ružno kažu. To su predobri momci i možda u tome i je problem."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider