Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika pobjeda Splićana

Hajduk svladao Osijek i prošao u polufinale Kupa: Zabila dva 16-godišnjaka

Dva 16-godišnjaka obilježila su četvrtfinale Kupa, Filip Živković i Luka Vušković.

Galerija Luka Vušković Osijek - Hajduk Osijek - Hajduk Osijek - Hajduk

Hajduk je pobijedio Osijek s 2:1 i osigurao plasman u polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Prošlosezonski osvajač Kupa Hajduk dominirao je većim dijelom utakmice te je vodio 2:0. U 21. minuti 16-godišnji Luka Vušković bio je strijelac za 1:0, a u 77. Filip Krovinović za 2:0. Jedini pogodak za Osijek dao je također 16-godišnjak, Filip Živković je u 84. smanjio na 1:2, ali vremena ni snage kod domaćina za nešto više nije bilo.

Mnogo konkretniji u cijelom prvom poluvremenu bio je Hajduk. U osmoj minuti Splićani su imali prvu priliku, a zaprijetio je mladi Vušković.

Vušković doveo Hajduk u vodstvo

Potom je u 16. minuti pucao Mlakar pa nakon toga i Pukštas, dok je Hajduk bolju igru pogotkom naplatio u 21. minuti. Nakon kornera loptu je glavom zahvatio 16-godišnji Luka Vušković i zabio za gostujuće slavlje u Gradskom vrtu. Bio je to drugi nastup Vuškovića za seniorsku momčad Hajduka i premijerni pogodak.

Brzo nakon toga Hajduk je mogao povećati vodstvo, ali je domaći vratar Malenica odlično zaustavljao udarce Livaje i Fossatija. Osijek je bio posve nemoćan tijekom prvih 45 minuta. Domaćin nije mogao složiti pravu akciju i na pravi način doći pred suparnička vrata, a sličan ritam utakmica je imala i u drugom dijelu.

Krešimir Antolić VIDEO Kraj Antolića u Dinamu! Podnio je ostavku, a u klub ulazi legendarni Vatreni? divider

No primjetno je bilo i da su Splićani pritisnuli kočnicu te su sve više pazili na svoja vrata i čuvali rezultat negoli tražili drugi pogodak i veliki korak prema polufinalu. Moglo je biti 2:0 u 62. minuti kada je Livaja prebacio osječkog vratara Malenicu, ali je pogodak spriječio Žaper i sačuvao nadu domaćinu.

Četiri minute kasnije mogao je zabiti Krovinović, ali ni on nije uspio pogoditi suparničku mrežu. No ipak je u 77. minuti na asistenciju Livaje pogodio za 2:0 iz teške situacije.

16-godišnjak zabio za Osijek

Tek tada Osijek je krenuo na sve ili ništa te je na 1:2 smanjio u 84. minuti. Žaperov udarac obranio je Lučić, ali je na odbijenu loptu natrčao Filip Živković i zabio za Osijek. Domaćin se do kraja trudio doći do drugoga gola i produžetaka, ali Hajduk je sačuvao svoju minimalnu, ali posve zasluženu prednost.

Dinamo - Lokomotiva Dinamo nakon produžetaka svladao Lokomotivu i prošao u polufinale Kupa divider

Ranije su polufinale Kupa izborili Slaven Belupo, Šibenik i Dinamo. Slaven Belupo u utorak je svladao Rudeš na domaćem terenu 2:0. Šibenik je u srijedu svladao BSK u Bijelom Brdu 2:0, dok je Dinamo nakon produžetaka bio bolji od Lokomotive s 3:1. 

Ždrijeb polufinalnih parova održat će se idući ponedjeljak.

Hrvatski kup, četvrtfinale:

Osijek - Hajduk 1:2 (Živković 84 / Vušković 21, Krovinović 77)

Dinamo - Lokomotiva 3:1 (Špikić 55, Drmić 91, Ljubičić 117 / Goričan 37)

BSK - Šibenik 0:2 (Knežević 21, Arai 88)

Slaven Belupo - Rudeš 2:0 (Pavković 88-ag, Hlevnjak 90+1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider