Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slaven ostao bez Europe

Hajduk slavio pogotkom novog kapetana u Koprivnici: Splićani nastavili sjajan prvenstveni niz

Domaćim porazom od Hajduka, Slaven Belupo je ispao iz borbe za plasman u Europu.

Galerija Slaven Belupo - Hajduk Slaven Belupo - Hajduk Slaven Belupo - Hajduk Slaven Belupo - Hajduk

Nogometaši Hajduka slavili su kod Slaven Belupa s 1:0 na otvaranju 35. kola Super Sport HNL-a.

Pogodak vrijedan tri boda postigao je Jan Mlakar u 37. minuti čime je Hajduk upisao treću prvenstvenu pobjedu u nizu.

S obzirom da Hajduku, u srijedu 24. svibnja, slijedi finale Kupa protiv Šibenika, trener Ivan Leko je od početka odmarao ključne igrače splitske momčadi, Marka Livaju, Filipa Krovinovića i Daria Melnjaka. Svi oni su u igru, u Koprivnici, ušli u 61. minuti.

Od početka je Hajduk zagospodario terenom i tijekom svih 45 minuta Splićani su bili dominantna momčad. U prvih deset minuta dva je solidna pokušaja za goste imao Sahiti, dok je u uvodnom dijelu susreta najbolju priliku imao Pukštas u 17. minuti, ali je domaći vratar Sušak zaustavio udarac.

Mlakar s kapetanskom trakom zabio pogodak

Inicijativa Hajduka je vremenom jačala pa je tako u 25. minuti golman Slaven Belupa Sušak dva puta u istoj akciji morao dobro reagirati. Prvi put nakon udarca Anella iskosa, a potom i kada je pucao Benrahou.

Mnogo bolja igra Hajduka nagrađena je pogotkom u 37. minuti. Nakon akcije Pukštasa i Sahitija lopta je došla do Jana Mlakara koji je pogodio za 1:0.

Podravske štuke FOTO Najmlađa navijačka skupina u Hrvatskoj pripremila iznenađenje za HNL ikone divider

Mogao je do odmora Hajduk povećati svoju prednost, no uvodnih 45 minuta je okončano s minimalnim vodstvom gostujućeg sastava.

Domaćin je nešto odvažnije počeo igrati na startu drugog poluvremena pa je tako u 54. minuti Slaven Belupo izjednačio, ali je pogodak poništen zbog zaleđa. Tada je Bašić pucao s 30 metara, splitski vratar Lučić je žestoki udarac odbio do Marina koji je pogodio za 1:1, ali je Marina pritom bio u zaleđu.

Slaven ispao iz utrke za Europu

U ostatku drugog dijela Hajduk zadovoljan vodstvom je smirio ritam, dok je Slaven Belupo uglavnom bio nemoćan u svojim nastojanjima kako bi došao do remija.

 Od prilika se mogu izdvojiti udarac Sahitija u 74. minuti za Hajduk preko vrata te pokušaj domaćeg igrača Martinage u 88. minuti iz slobodnog udarca. U sudačkoj nadoknadi Livaja je propustio dobru priliku za 2-0 gostiju.

Bila je ovo posljednja domaća utakmica Zorana Zekića kao trenera Slaven Belupa budući da na kraju sezone napušta poziciju stratega ovog prvoligaša. Slaven Belupo je ovim porazom izgubio svaku šansu za izlazak u Europu iduće sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider