Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jedva do tri boda

Hajduk uz dosta muke slomio Istru: Splićane spašavali vratar i greda, zabili iz pogreške

Hajduk je upisao nova tri boda, ali nije im bilo lako na Aldo Drosini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je u 28. kolu HNL-a u Puli s 1:0 pobijedio Istru.

Bila je to druga utakmica Hajduka nakon što je prvenstvo ponovno počelo, a u prvom susretu na Poljudu momčad Igora Tudora svladala je Inter iz Zaprešića rezultatom 2:1. Za razliku od Hajduka, Istra je obje utakmice nastavka izgubila, obje na Drosini nakon što je u nedjelju poražena od Rijeke sa 1:3.

Hajduk je poveo već u šestoj minuti nakon pogreške Tomislava Duke. Domaći vratar je loše procijenio ubačaj Josipa Juranovića, lopta je stigla do Jaira koji je prebacio sve igrače do Mije Caktaša, a ovaj je na gol crti glavom pospremio loptu u mrežu.

gol expired Prelijepa Rumunjka ipak ne dolazi u Hrvatsku? Dobila tešku kaznu zbog dopingiranja na Instagramu divider

Samo pet minuta kasnije domaćin je mogao izjednačiti, nakon što je Ivan Delić krenuo sam prema Posavcu, ali je pogodio okvir gola. Naknadno je označeno zaleđe no da je postignut pogodak o svemu bi odlučivao VAR.

Istra je imala priliku i u 28. minuti. Ubacio je iz kornera Blagojević, Guzina je sam ostao na 10 metara, pucao je glavom, ali je Čuić spasio siguran pogodak s gol linije. Malo kasnije Guzina je prijetio još jednom udarcem nakon povratne lopte, ali opet se istaknuo Posavec.

Maksimirski stadion - 1 Hoće li Hrvatska više ikad zaigrati na Maksimiru? Stručnjak otkrio teška oštećenja od potresa, stadion je opasan divider

Guzina je bio blizu pogotka i u 77. minuti kada je pokušao lobati gostujućeg vratara, ali je pogodio gredu.

Najbolje priliku u nastavku Hajduk je imao u 88. minuti. Prvo je Blagojević u gužvi blokirao Ismajlijev udarac, da bi potom nakon ubačaja iz kornera Juranović pucao glavom s ruba šesnaesterca, ali je Duka sjajno reagirao.

U samoj završnici došlo je do naguravanja na terenu, pa su žute kartone dobili Jradi, Čondrić i Močinić.

U prvom susretu 28. kola Gorica je na gostovanju u Zaprešiću pobijedila Inter s 3:0

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider