Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službeni potpis

Hajduk kupio napadača iz Premierlige: Englezi su ga prije dvije godine platili tri milijuna eura

Za njega je dosad, bez onoga što je Hajduk platio, ukupno u odštetama isplaćeno 5.200.000 eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk i Brighton dogovorili su transfer 22-godišnjeg Jana Mlakara. Novi napadač u četvrtak je potpisao s Bilima do ljeta 2025. godine pa se priključio pripremama u slovenskom Zreču, objavio je Hajduk službeno.

Prema Transfermarktu trenutačno vrijedi dva milijuna eura, a za njega je dosad u odštetama isplaćeno 5,2 milijuna eura, bez iznosa koji je platio Hajduk. Iznos odštete još se ne zna, ali BIli su morali nešto platiti jer je Slovenac imao ugovor s Englezima do kraja sljedeće sezone.

Mlakar je 1998. godište, a nogometnu karijeru započeo je u omladinskom pogonu Domžala, odakle se 2015. godine preselio u Fiorentinu za milijun eura. Neko je vrijeme proveo na posudbi u Veneziji, a 2018. prešao je u Maribor za 1,2 milijuna eura i tamo je zabio 12 komada u 28 nastupa.

Godinu kasnije kupio ga je Brighton za više od dvostruko veći iznos - tri milijuna eura pa ga posudio natrag Mariboru, a kasnije je još bio na posudbama u QPR-u i Wiganu. Prošle sezone za Maribor je odigrao ukupno 32 utakmice u kojima je postigao 14 golova i bio najbolji strijelac slovenske prve lige.

gol expired Novo pojačanje na Poljudu: Stiže napadač engleskog premierligaša divider

Standardni reprezentativac

Bio je redoviti član svih mlađih uzrasta reprezentacije Slovenije, a trenutačno je A-reprezentativac. U Hajduku će nositi dres s brojem 29.

"Jan je igrač koji je svojim nastupima i izvedbama u prošloj sezoni dokazao da može biti pojačanje za Hajduk. S obzirom na konstantan napredak i činjenicu da ima tek 22 godine, siguran sam da ima još puno prostora za napredak. Radi se o vrlo potentnom napadaču koji je unatoč svojoj mladosti već skupio veliko iskustvo i koji će predstavljati dodatnu vrijednost našoj momčadi. Polivalentan je napadač s osnovnom pozicijom centralnog napadača, ali podjednaku kvalitetu može pružati u svim sustavima igre s dva napadača", rekao je Hajdukovoj stranici sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

gol expired Hajduk se pohvalio nevjerojatnom brojkom: Pogledajte koliko je ljudi gledalo prijateljsku utakmicu divider  

"Jako se dobro kreće po dubini i centralnoj zoni u prostoru, između i iza protivničkih stopera te se pravovremeno otvara u međulinijskom protivničkom prostoru. Izuzetno je pokretljiv te može kontinuirano igrati u visokom intenzitetu, pokazuje sklonost visokom presingu kao i povratnoj trci u fazi obrane. Profil je igrača koji je većinom svojih karakteristika kompatibilan našem stilu i modelu igre. Posebna je vrijednost što je Jan 1. lipnja ove godine debitirao za A-reprezentaciju Slovenije", dodao je.

"Prvi su dojmovi odlični, jedva čekam početi trenirati i raditi s ekipom. Pratio sam u posljednje vrijeme svoje nove suigrače preko interneta, gledao sam prijateljske utakmice i vjerujem u jednu dobru priču. Iza mene je odlična sezona, sad samo gledam naprijed i nadam se da mogu ponoviti nešto slično u Hajduku. Mogu samo obećati da ću uvijek davati sve od sebe, nastojati pomoći ekipi i ostaviti srce na terenu za ovaj dres", istaknuo je Jan Mlakar u svojoj prvoj izjavi za novi klub.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider