Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Započele zimske pripreme

Hajduk i Rijeka dovode ciljana pojačanja, znaju se pozicije

Želimo se pohrvati za 2. poziciju. To je sukus razmišljanja i ambicija prvih pratitelja Dinama uoči početka zimskih priprema.

Završio je odmor, gotovo svi hrvatski klubovi krenuli su u pripremno razdoblje uoči nastavka prvenstva. I dok je Dinamo debelo odmaknuo konkurentima, velika je gužva za europske pozicije. Pogotovo za onu koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Želimo se pohrvati za 2. poziciju. To je sukus razmišljanja i ambicija prvih pratitelja Dinama uoči početka zimskih priprema.

Ultrasi vinkovačke Cibalije (Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL) Totalna propast nekoć velikog kluba: "Uništili su ga, služio im je kao bankomat“ divider

„Cilj je na početku sezone postavljen tako da probamo biti na mjestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. To je drugo mjesto. Trenutačno smo tu, želimo i ostati na njemu te pružiti treneru najbolje moguće uvjete“, ističe Ivan Kepčija, sportski direktor Hajduka.

Posljednjih dana pojavila se u medijima vijest da je Hajduk u lovu na Dinamovog napadača Marija Gavranovića. No sportski direktor bijelih, nije želio previše o tome.

„Jako cijenimo igrača i njegove kvalitete. Moramo vidjeti gdje je momčad, dati priliku mlađim momcima da naprave iskorak.“

gol expired Najžešći navijači Milana poslali jasnu poruku Ibrahimoviću i čelnicima kluba divider

Igor Tudor mijenjat će formaciju, a pojačanja će se tražiti u sljedećim linijama.

„Treba na dodatna kvaliteta u napadačkoj liniji kako bi ojačali momčad. Svatok je otišao, trener bi pokušao igrati otraga igrati s trojicom. I u toj liniji treba nam igrač“, poručuje Kepčija.

Riječani su također u pogonu. Njihov trener Simon Rožman silno je motiviran.

„Danas ne krećemo od počeka. Dečki već rade 14 dana s velikom željom i energijom. Svi mi koji se borimo za Europu, znači Hajduk, Osijek, Gorica i Lokomotiva, tu smo negdje“, kaže slovenski stručnjak na klupi Rijeke.

gol expired Preminuo slavni vratar koji je najbolje vidio najsporniji gol u povijesti: „Umrijet ću siguran…“ divider

Rožmanova momčad trebala bi dobiti osvježenja u obrambenoj liniji. Zamjenik sportskog direktora Ivan Mance prilično je izravan:

„Sigurno je da ćemo ovaj tjedan reagirati na tržištu; dovesti stopera, pa pronaći rješenje na lijevom boku u sljedećem periodu.“

Osijek je također najavio lov na drugo mjesto, ali i Rabuzinovo sunce. Trener Osijeka Ivica Kulešević ističe:

„Ždrijeb nas nije mazio, igramo na Rujevici ili Maksimiru. Moramo napraviti nešto veliko. Mi smo sposobni za to. Imamo dobru startnu poziciju, Dinamo je neprikosnoven, ali sa svima ostalim možemo se ravnopravno nositi.“

Dinamo s pripremama kreće sutra, a dvotjedne pripreme odradit će u Rovinju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider