Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rijeka sigurna

Hajduk čeka rasplete diljem Europe, zasad nema dobrih vijesti o ždrijebu

Na ždrijebu Konferencijske lige 16. lipnja bit će Osijek, Rijeka i Hajduk.

Grb Hajduka (Foto: Milan Sabic/Pixsell)

Osim Dinama, koji u novi pohod na Ligu prvaka kreće već od 1. pretkola, ostala tri naša kluba koja su izborila Europu u novo natjecanje, Europsku konferencijsku ligu, kreću od 2. pretkola koje je na rasporedu 22. srpnja.

Ždrijeb je već 16. lipnja, a Rijeka, Osijek i Hajduk nositelji su u tom 2. pretkolu. Ipak, u 3. pretkolu nositelj će biti jedino Rijeka, barem zasad, jer Hajduk se nada da će mu se ipak poklopiti neki rezultati do kraja ove sezone kako bi i on imao lakšeg protivnika u 3. pretkolu.

Senzacionalan uspjeh Mure u slovenskom prvenstvu i osvojen naslov prvaka gurnuo je Maribor u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, zbog čega su Splićani pali za jedno mjesto, a isto se dogodilo pobjedom Genta u majstorici za ovo natjecanje.

Trenutačno se Hajduk nalazi treći ispod crte koja dijeli nositelje i nenositelje u 3. pretkolu, a ispred njega su CSKA iz Sofije i Zrinjski. Zbog toga će, na primjer, Splićani navijati da Široki Brijeg završi ispred mostarskog kluba u zadnjem kolu prvenstva BiH.

Toplak i Livaja Samir Toplak u jednoj rečenici najbolje od svih opisao Marka Livaju

Što u biti treba Hajduku? Treba mu da se barem tri od pet sljedećih ishoda poklope:

 - Hartberg pobijedi u majstorici protiv Austrije Beč koja se igra danas

 - Villarreal osvoji Europsku ligu u finalu protiv Manchester Uniteda

 - Široki Brijeg bude ispred Zrinjskog nakon posljednje utakmice lige (isti broj bodova)

 - Maccabi Tel-Aviv osvoji naslov prvaka (dvije utakmice do kraja, zaostaje četiri boda)

 - Pardubice osvoje peto mjesto u Češkoj (dvije utakmice do kraja, zaostaju šest bodova)

Čini se da najviše šanse za rasplet koji bi gurnuo Bijele na mjesto nositelja u 3. pretkolu postoje u prva tri slučaja, no trebat će im puno sreće.

No ako se to i ne dogodi, na Poljudu se nadaju kako 1. kolo neće proći neki klubovi koji su ispred njih po koeficijentu kao što su litavska Suduva, irski Dundalk, mađarski Fehervar itd…

 

Nastavi čitati

Nastavi čitati