Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dva kratka izleta u europi

Predstavljamo Gziru United - prvog suparnika Hajduka na putu do skupine Europske lige!

Malteška Gzira United bit će prvi suparnik Hajduka na putu prema Europskoj ligi.

Gzira United grb (Screenshot)

Gzira United bit će prvi suparnik Hajduka u kvalifikacijama za Europsku ligu u sezoni 2019/2020. Riječ je o malteškom klubu iz malenog lučkog grada Gzire, koji je osnovan 1947. godine.

Najbolji igrač na izlaznim vratima?

Do sada klub nije imao većih uspjeha, a najveći bi bio osvajanje malteškog FA trofeja davne 1973. godine. U Europu je izlazio u dva navrata do sada, te samo jednom prošao prošao kolo. Dogodilo se to lani kada je u pretkvalifikacijama s ukupnih 4:1 slavio protiv Sant Julije iz Andore. Nakon toga ga je izbacio Radnički iz Niša s ukupnih 5:0.

Najopasniji igrač momčadi koja je prošle sezone završila na trećem mjestu u prvenstvu je Nigerijac Haruna Garba, no ovaj 25-godišnjak još nema novi ugovor s klubom za iduću sezonu, pa nije sigurno hoće li biti u momčadi za susrete protiv Hajduka. On je lani u svim natjecanjima postigao 17 golova i upisao 7 asistencija.

Talijan na klupi 

Trener Gzire je 47-godišnji Talijan Giovanni Tedesco, kojem je Gzira čak peti malteški klub koji vodi kao glavni trener. Trenersku karijeru započeo je 2012. godine u Folignu, nakon čega je vodio Florianu i Birkirkaru na Malti, pa vrlo kratko Palermo, zatim ponovno Florianu, Hamrun Spartanse i od ove godine Gziru.

Kao igrač je najdublji trag ostavio u Perugiji, gdje je od 1998. do 2004. godine upisao 152 nastupa i postigao 24 pogotka.

Prvu utakmicu 11. srpnja Hajduk igra na Malti, a uzvrat je 18. srpnja na Poljudu.

Splićani će u srijedu saznati i mogućeg suparnika u 2. kolu kvalifikacija, kao i nogometaši Osijeka svoje prve protivnike. Rijeka se uključuje u 3. kvalifikacijskom kolu Europa lige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider