Gzira United bit će prvi suparnik Hajduka u kvalifikacijama za Europsku ligu u sezoni 2019/2020. Riječ je o malteškom klubu iz malenog lučkog grada Gzire, koji je osnovan 1947. godine.

Najbolji igrač na izlaznim vratima?

Do sada klub nije imao većih uspjeha, a najveći bi bio osvajanje malteškog FA trofeja davne 1973. godine. U Europu je izlazio u dva navrata do sada, te samo jednom prošao prošao kolo. Dogodilo se to lani kada je u pretkvalifikacijama s ukupnih 4:1 slavio protiv Sant Julije iz Andore. Nakon toga ga je izbacio Radnički iz Niša s ukupnih 5:0.

Najopasniji igrač momčadi koja je prošle sezone završila na trećem mjestu u prvenstvu je Nigerijac Haruna Garba, no ovaj 25-godišnjak još nema novi ugovor s klubom za iduću sezonu, pa nije sigurno hoće li biti u momčadi za susrete protiv Hajduka. On je lani u svim natjecanjima postigao 17 golova i upisao 7 asistencija.

Talijan na klupi 

Trener Gzire je 47-godišnji Talijan Giovanni Tedesco, kojem je Gzira čak peti malteški klub koji vodi kao glavni trener. Trenersku karijeru započeo je 2012. godine u Folignu, nakon čega je vodio Florianu i Birkirkaru na Malti, pa vrlo kratko Palermo, zatim ponovno Florianu, Hamrun Spartanse i od ove godine Gziru.

Kao igrač je najdublji trag ostavio u Perugiji, gdje je od 1998. do 2004. godine upisao 152 nastupa i postigao 24 pogotka.

Prvu utakmicu 11. srpnja Hajduk igra na Malti, a uzvrat je 18. srpnja na Poljudu.

Splićani će u srijedu saznati i mogućeg suparnika u 2. kolu kvalifikacija, kao i nogometaši Osijeka svoje prve protivnike. Rijeka se uključuje u 3. kvalifikacijskom kolu Europa lige.