Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Split u zanosu

Stručnjaci koji su vodili Kalinića uvjereni: "To je potez koji je Hajduku trebao za naslov prvaka"

Nikola Kalinić vratio se u Hajduk! Navijači su oduševljeni, a stručnjaci koji su ga vodili kroz karijeru uvjereni da je baš to potez koji je trebao Hajduku u borbi za naslov prvaka…

Ono što se tjednima najavljivalo, danas je konačno dobilo i službenu potvrdu. Nikola Kalinić vratio se u Hajduk! 34-ogodišnji napadač raskinuo je ugovor s Veronom i stigao na Poljud kao slobodan igrač.

Navijači su oduševljeni, a stručnjaci koji su ga vodili kroz karijeru uvjereni da je baš to potez koji je trebao Hajduku u borbi za naslov.
Trijumfalno su s Poljuda objavili vijest da se u klub nakon gotovo 13 godina vraća Nikola Kalinić. Tako je sretno i za Hajduk i za Kalinića završila saga o kojoj se mjesecima pričalo u kuloarima.

„Povratak u Hajduk poseban je trenutak u mom životu. Potpisivao sam ugovore s brojnim klubovima, velikim klubovima, igrao za njih, ali Hajduk je za sve nas koji smo odrasli ovdje najveći i za njega smo emotivno vezani. Ovo je mjesto gdje sam odrastao, mjesto na kojem sam stekao nogometnu afirmaciju, na koncu tu sam se rodio i tu su moji ljudi. Dat ću sve od sebe da zajedno razveselimo sve koji dišu za Hajduk i što duže zadržimo ovaj trenutak i emociju koja vlada oko kluba“, poručio je Kalinić.

Što dolazak 34-godišnjeg golgetera znači za splitsku momčad zna i Ivan Gudelj, Kalinićev trener u mlađim uzrastima.

„Dolaskom Kalinića, koji je jedan vrhunski igrač za mene, a budući da sam ga vodio kroz mlađe selekcije, rekao sam da je on jedan od 5 najvećih talenta koje sam vodio. Međutim, on nažalost nije napravio karijeru kakvu je trebao, ali je ipak napravio veliku karijeru. Žao mi je što nije napravio još više jer je ogroman potencijal. Mislim da povratkom Nikole Kalinića Hajduk dobiva na kvaliteti“, ističe Gudelj.

A na dolazak Nikole Kalinića čekali su i navijači Hajduka.

„Vjerujem da će biti bolje, da će puno značiti Hajduku“, kaže jedan od navijača kojeg smo pitali za mišljenje.

„U početku sam vjerovao, poslije malo manje, ali može biti da ovi znaju što rade. Sportski direktor i trener rade u tišini i onda to tako bude“, kaže drugi navijač na kojeg smo slučajno naletjeli.

U dresu Hajduka Kalinić je odigrao 79 službenih utakmica i postigao 44 gola, a za seniorsku vrstu hrvatske reprezentacije odigrao je 42 utakmice i zabio 15 golova. A, potom je uslijedila poznata epizoda s odlaskom iz kampa reprezentacije na svjetskom prvenstvu nakon prve utakmice.

Gudelj ističe:

„Mislim da nije napravio dobar potez, ali igrati za Hrvatsku, to je nešto posebno. On bi i pomogao Vatrenima jer nemaju napadača kao što je on. Posljednjih godina Vatrenima nedostaje takav tip centarfora, ali, evo, sada u hajduku ima prigodu da se nametne. Mislim da je on sazreo kao osoba. S 34 godine igrao je u dosta klubova u Europi, ima iskustvo i vrhunsku kvalitetu“

A u Hajduk je stigao kao desetogodišnjak. Brzo je napredovao kroz sve kategorije, a kao čvrstog i ozbiljnog igrača sjeća ga se i prvi trener Miho Butterer.

„Nije previše govorio, ali je govorio nogama i golovima. Bio je vrlo agresivan napadač, vidjelo se da će postati veliki igrač“, kaže Butterer.

Danas 34-godišnji Kalinić u Hajduk je stigao kao slobodan igrač. Trenutačno prema Transfermarktu vrijedi jedan i pol milijun eura. No na njegovim si se transferima od 2008. zavrtjela oko 64 milijuna eura.

Na kraju svog europskog putovanja Kalinić se vraća u svoj Hajduk i navijačima poručuje:

„Dragi hajdukovci, vidimo se uskoro. Najbolji trenuci tek nam slijede.“

Službeno predstavljanje Kalinića klub s Poljuda najavio je za sutra.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider