Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uzvrat liverpool - man city

Guardiola treba "savršenu utakmicu", još se ne zna što će biti sa Salahom

Treneri su najavili uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka u utorak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City nalazi se u nezavidnoj situaciji uoči uzvratnog susreta četvrtfinala Lige prvaka. Liverpool sa svog terena donosi veliku prednost 3:0, a momčadi Cityja nije dobro sjeo ni neugodan poraz u posljednjem prvenstvenom kolu, kada je gradski rival United velikim preokretom slavio s 3:2 i odgodio proslavu naslova prvaka.

No Pep Guardiola ne gubi nadu, a u takvom je tonu bila i njegova press-konferencija uoči uzvrata u utorak.

''Morate biti pozitivni ako želite igrati dobar nogomet, to je jedini način. Moramo odigrati savršenu utakmicu ako želimo proći, stvoriti puno šansi i dopustiti malo, a i te protivničke šanse moramo obraniti. Imamo 90 minuta i svašta se može dogoditi, moramo pokušati'', rekao je.

Na pitanje o poljuljanoj psihološkoj spremi nakon dva teška udarca Guardiola je dao neodređen odgovor.

''Ne znam hoće li to imati utjecaja. Ako se ne budemo psihološki mogli nositi s izazovom, bit će to dobra lekcija za budućnost. Nogomet je, kao i život, izazov'', dodao je.

''Salah? Nisam 100 posto siguran''

Njegov kolega na drugoj strani Jürgen Klopp nije poletio nakon magične večeri na Anfieldu; njemački je stručnjak odmah ''spustio loptu na zemlju'', a u istom je tonu nastavio i uoči utvrata.

''Ne razmišljamo o tome tko je favorit. Bilo je bolje nego sam očekivao, ali znate i sami da je pred nama mnogo posla. Kvaliteta Cityja je jasna. Svi znamo sve o Pepu – najboljem svjetskom treneru. Znali smo da će biti sjajni, ali na svijetu ne postoji savršena momčad'', rekao je.

Goruće pitanje u Liverpoolu je zdravstveno stanje njihova prvog strijelca Mohameda Salaha. Egipćanin je u prvoj utakmici izašao u 52. minuti, a u gradskom derbiju protiv Evertona nije igrao. Klopp nije mogao potvrditi hoće li Salah nastupiti u uzvratu.

''Nisam 100 posto siguran. Vjerojatnije da će igrati nego da neće, ali moramo još vidjeti. Donijet ćemo odluku nakon treninga'', rekao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider