Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bliži se novi podvig

Guardiola prvi nakon Fergusona? Izdvojio dvije najjače momčadi s kojima je ikad igrao

Manchester City na korak je do obrane titule u Engleskoj, a to nije nikome uspjelo u ovom desetljeću.

Pep Guardiola (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još su dvije utakmice ostale za Manchester City do kraja prvenstva, a prva je večeras protiv Leicestera na Etihadu. Cityju trebaju dvije pobjede kako bi osvojio drugi naslov prvaka u nizu. Posljednji kome je to uspjelo bio je Sir Alex Ferguson 2008. i 2009. godine.

Pep Guardiola ima priliku osvojiti trostruku krunu ove sezone u Engleskoj. Liga kup je već u vitrinama, a čeka ih i finale FA kupa protiv Watforda. Liga prvaka ostaje nedosanjani san za Građane, ali priče o nekakvom neuspjehu ove sezone uz tri moguća trofeja naprosto padaju u vodu.

Katalonski stručnjak već je u serijama osvajao prvenstva s Barcelonom i Bayernom, no u Engleskoj je to mnogo teže učiniti. Razlog je brutalna dominacija Barce u Španjolskoj. Upravo je njegovim dolaskom na klupu počela serija od čak osam naslova prvaka u 11 sezona.

''Ovo je najteža liga koju sam osvojio kao trener s obzirom na kvalitetu rivala. Zato je nevjerojatno opet biti u ovoj poziciji'', rekao je Guardiola uoči dolaska Leicestera.

Dvije čudesne sezone

Obrana krune u Premierligi bila bi jedan od njegovih najvećih uspjeha, tvrdi Katalonac koji je prošle godine skinuo rekord s nevjerojatnih 100 osvojenih bodova u prvenstvu. Sada je na 92 dvije utakmice prije kraja. S druge strane, nesretni Jürgen Klopp vjerojatno će ostati bez naslova s čak 97 bodova, a to se nikada u povijesti nije dogodilo.

''To nije lako. Nakon sezone sa 100 bodova sada imati 92 boda i dvije utakmice. Momci su to opet uspjeli.''

No prošle sezone City je ostavio konkurenciju u prašini.

''Ne kažem da je prošle godine bilo lakše osvojiti toliko bodova, ali ove godine bili smo sedam bodova u zaostatku'', podsjeća Guardiola, koji je onda jako nahvalio Kloppov Liverpool.

Samo dvije momčadi bile su wow

''Morate uzeti u obzir i kakav je naš rival za naslov. U svojoj sam karijeri igrao protiv nevjerojatnih momčadi, ali samo su dvije bile wow. Prva je ona Barcelona Luisa Enriquea s Neymarom, Messijem i i Suarezom u napadu, a druga je ovaj Liverpool. To su dvije najbolje momčadi protiv kojih sam bio na klupi.''

''Zato je sve ovo, borba za titulu s njima do kraja nakon što smo bili sedam bodova iza njih, nevjerojatna stvar koju smo napravili. Naravno, sve će to dobiti smisao ako podignemo trofej prvaka.''

City ima 12 pobjeda u nizu u prvenstvu. Nije ih poljuljalo ni ono dramatično ispadanje u Ligi prvaka protiv Tottenhama, koji su nekoliko dana nakon toga opet pobijedili, a isto su napravili i na Old Traffordu te na teškom gostovanju kod Burnleyja.

Može li Leicester večeras ili pak Brighton u posljednjem kolu zaustaviti moćni Man City? Ni mnogi navijači Liverpoola više ne vjeruju u takav rasplet.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider