Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
120 milijuna + napadač

Pep Guardiola uvidio da je vrag odnio šalu: Neymar dolazi u Manchester City?

Neymar bi na kraju mogao napustiti PSG, ali ne i vratiti se u Španjolsku kako većina vjeruje.

Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dominacija Liverpoola u domaćem prvenstvu natjerala je, čini se, trenera Manchester Cityja Pepa Guardiolu na reakciju. Ako je za vjerovati španjolskom tabloidu Don Balonu, Guardiola je od klupske uprave zatražio dovođenje jednog od najboljih napadača svijeta - Neymara!

120 milijuna eura + napadač

Za to je spreman, piše Don Balon, dati 120 milijuna eura i napadača Gabriela Jesusa. Guardiola je očito postao svjestan da njegov napadači trojac, u bilo kojoj kombinaciji, nije ni izbliza ubojit kao Liverpoolov, pa je odlučio posegnuti duboko u "džep" i dovesti kapitalca, napadača koji bi u budućnosti trebao osvojiti Zlatnu loptu.

Jedini pravi ubojiti napadač u redovima Cityja je Kun Aguero, koji je ove sezone zabio 14 pogodaka u svim natjecanjima, dok je Gabriel Jesus na 12, no čak je polovicu pogodaka zabio u natjecanjima domaćeg Kupa, u kojima je City posljednje dvije pobjede slavio sa 7:0 i 9:0. U 16 nastupa u Premierligi Jesus je samo tri puta tresao suparničku mrežu.

Neymar ionako želi otići

S druge pak strane Neymar, napadač francuskog PSG-a, igra u čudesnoj formi otkako je stigao u redove pariške momčadi. U 51 utakmici u koliko je nastupio Neymar je postigao 46 golova i asistirao za 25. Koliko ima istine u ovome pokazat će vrijeme, no činjenica je da City ima moć dovesti brazilskog reprezentativca, kao i da Neymar nije u potpunosti zadovoljan u PSG-u.

Podsjetimo samo da se sve više spominje njegov povratak u Španjolsku, točnije Barcelonu, a čak se tu i tamo čuje da će pojačati redove madridskog Reala. Neymar od prvog dana nije pronašao zajednički jezik s napadačem Edinsonom Cavanije i sigurno mu barem malo smeta što nije glavni u toj momčadi.

Manchester City zaostaje za Liverpoolom u utrci za prvaka Engleske velikih sedam bodova, ali ima i utakmicu zaostatka.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider