Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brutalno iskren

Guardiola nakon 14 pobjeda zaredom: ''Daleko najteži naslov u mojoj karijeri''

Nogometaši Manchester Cityja obranili su naslov prvaka Engleske nakon što su u zadnjem kolu na gostovanju pobijedili Brighton s 4-1.

Pep Guardiola (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Manchester City je okončao prvenstvo s bodom više od Liverpoola koji je na Anfieldu pobijedio Wolverhampton s 2-0. Građanima je to drugi trofej sezone nakon što su osvojili i Liga kupa, a 18. svibnja će imati priliku osvojiti i treću ''kantu'' u finalu FA kupa protiv Watforda.

''Moramo čestitati Liverpoolu i zahvaliti na tome što nas je potaknuo da povećamo naše standarde. Nevjerojatno, 98 bodova i drugi uzastopni naslov. Podigli smo standard, a Liverpool nam je pomogao u tome'', rekao je Pep Guardiola za Sky Sports.

City je u potpunosti okrenuo rezultat u 38. minuti kada je Aymeric Laporte glavom za 2-1 nakon ubačaja iz kornera, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Riyad Mahrez u 64. Minuti.

''Za ovaj naslov morali smo pobijediti u 14 utakmica zaredom. Nismo smjeli izgubiti bod. To je daleko najteži naslov koji smo osvojili u cijeloj mojoj karijeri'', poručio je Guardiola.

Ovo je osmi put da je titula Premierlige odlučena u posljednjem danu sezone, a Manchester City je slavio u tri od tih prilika.

Jürgen Klopp (Foto: AFP) Klopp čestitao Cityju i poslao poruku navijačima: ''Ovo je vrlo posebna sezona i opet ćemo biti tu'' divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider