Ernesto Valverde preživio je šokantna ispadanja od Rome i Liverpoola, ali ne i eliminaciju od Atletico Madrida u španjolskom Superkupu. Nakon povratka iz Saudijske Arabije čelnici Barcelone održali su višesatni sastanak, nakon kojeg su odlučlili uručiti otkaz Valverdeu i zaposliti Quiquea Setiena.

Valverdeova situacija izazvala je puno pozornosti, a stigle su i reakcije legendi Barcelone – Pepa Guardiole i Andresa Inieste. Dvojac koji je ispisao najslavnije stranice u klupskoj povijesti slaže se u jednom – Barcelona se baš i nije gospodski ponijela prema sada već bivšem treneru.

"Barcelona je poseban klub u kojem osvajanje prvenstva nije dovoljno, ali žao mi je Valverdea, nije zaslužio ovakav tretman", prenosi madridska Marca Guardioline riječi.

''Način na koji se sve ovo dogodilo malo je ružan. Mislim da uvijek mora postojati poštovanje prema treneru", rekao je za Onda Cero Iniesta, koji je pod Valverdeom odigrao jednu sezonu.

"Moj odnos s njim uvijek je bio jako dobar. Razgovarali smo povremeno tijekom godine. Mislim da, volio netko tog trenera ili ne, ova situacija nije ugodna ni za koga – ni trenera, ni momčad, ni navijače", dodao je.

Valverdeov nasljednik postao je Quique Setien, posljednji trener koji je srušio Barcelonu na Camp Nouu – u studenom 2018. bilo je 4:3 za njegov tadašnji klub Betis.

Prema anketama katalonskih sportskih listova Mundo Deportiva i Sporta, Setien je najpoželjniji kandidat među navijačima, u obje ankete premoćno je odnio pobjedu.