Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Legende digle glas

Guardiola i Iniesta kritizirali Barcelonu zbog Valverdea: "Ovo je malo ružno"

O Valverdeovoj smjeni priča se već dugo, a o njoj se u Barcinim odajama raspravljalo gotovo cijeli dan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ernesto Valverde preživio je šokantna ispadanja od Rome i Liverpoola, ali ne i eliminaciju od Atletico Madrida u španjolskom Superkupu. Nakon povratka iz Saudijske Arabije čelnici Barcelone održali su višesatni sastanak, nakon kojeg su odlučlili uručiti otkaz Valverdeu i zaposliti Quiquea Setiena.

Valverdeova situacija izazvala je puno pozornosti, a stigle su i reakcije legendi Barcelone – Pepa Guardiole i Andresa Inieste. Dvojac koji je ispisao najslavnije stranice u klupskoj povijesti slaže se u jednom – Barcelona se baš i nije gospodski ponijela prema sada već bivšem treneru.

gol expired Hrvatska pobijedila Srbiju: Veliki preokret na krilima sjajnog Duvnjaka i čudesnog Šege! divider

"Barcelona je poseban klub u kojem osvajanje prvenstva nije dovoljno, ali žao mi je Valverdea, nije zaslužio ovakav tretman", prenosi madridska Marca Guardioline riječi.

''Način na koji se sve ovo dogodilo malo je ružan. Mislim da uvijek mora postojati poštovanje prema treneru", rekao je za Onda Cero Iniesta, koji je pod Valverdeom odigrao jednu sezonu.

"Moj odnos s njim uvijek je bio jako dobar. Razgovarali smo povremeno tijekom godine. Mislim da, volio netko tog trenera ili ne, ova situacija nije ugodna ni za koga – ni trenera, ni momčad, ni navijače", dodao je.

Ernesto Valverde i Lionel Messi (Foto: AFP) Barcelona smijenila Valverdea: Veliki favorit navijača je novi trener, posljednji koji je slavio na Camp Nouu divider

Valverdeov nasljednik postao je Quique Setien, posljednji trener koji je srušio Barcelonu na Camp Nouu – u studenom 2018. bilo je 4:3 za njegov tadašnji klub Betis.

Prema anketama katalonskih sportskih listova Mundo Deportiva i Sporta, Setien je najpoželjniji kandidat među navijačima, u obje ankete premoćno je odnio pobjedu.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider