Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
cure detalji

Grčki izvori iz istrage: Hrvatski huligani u policiji ispričali nevjerojatnu teoriju

Dio grčkih portala objavio je navodne izjave uhićenih huligana iz Hrvatske.

Uhićeni Bad Blue Boysi (Foto: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI/Pixsell)

Neredi koje su izazvali Bad Blue Boysi  i dalje su vruća tema u grčkim medijima. U sukobu ispred stadiona AEK-a poginuo je domaći navijač Michalis Katsouri zbog čijeg ubojstva traje istraga.

Neki su mediji, uključujući Newsit.gr, za koji smo u Ateni dobili potvrdu da bi trebao biti relevantan izvor, objavili određena svjedočanstva uhićenih hrvatskih huligana.

"Svi su imali slične kratke izjave, izgledali su i zvučali poput vojnika", piše spomenuti portal podsjetivši na snimku iz Milana kada su neki u korteu BBB-a salutirali nacističkim pozdravom.

Prema tome izvoru, određeni pripadnici BBB-a rekli su kako su stigli u Atenu kako bi igračima Dinama pružili psihološku potporu iako su znali da je UEFA zabranila gostovanja. Što se tiče ubojstva, svi su govorili kako o tome nisu ništa čuli ni vidjeli.

Uhićeni Bad Blue Boysi Podignuta optužnica protiv Bad Blue Boysa: Evo za što ih se sve tereti divider

Grci šokirani

Newsit.gr i još neki grčki mediji pišu da su policajcima u istrazi neki iznijeli nevjerojatnu teoriju prema kojoj su BBB-e kraj stadiona AEK-a napale obitelji, očito cinično prenoseći izjave da oni nisu bili ti koji su prvi napali, a znamo da su u sukobu umalo stradali i maloljetnici te neke starije osobe koje su se zatekle kod kafića pokraj stadiona.

''Naravno, ne mogu objasniti zašto su došli pred OPAP Arenu, naoružani palicama i oštrim noževima. Kamere su ih snimile'', piše grčki portal i dodaje:

''Izgledom podsjećaju na naciste. Dio njih ispričao je policiji kako su pokušali povezati godišnji odmor u Grčkoj s utakmicom, ali nisu spomenuli kontakt s navijačima Panathinaikosa, koji su njihova bratska grupa.''

''Na temelju informacija koje je dobila od hrvatske policije i Europola, grčka policija procjenjuje da je među navijačima četiri do pet vođa. Sastavili su crvenu listu 40-ak najopasnijih huligana, među kojima vjeruju da je ubojica“, otkriva NewsIt.2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider