Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ždrijeb eura u-21

Gračan o teškoj skupini: Priznao da su mogli bolje proći, ali vjeruje u kvalitetu Hrvatske

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Nenad Gračan prokomentirao je ždrijeb U-21 Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska U-21 reprezentacija vraća se na Europsko prvenstvo nakon 2004. godine. Ples kuglica smjestio je mlade Vatrene u skupinu s Engleskom, Rumunjskom i Francuskom.

"Skupina je teška, ali na Europskom prvenstvu nema slabe reprezentacije. Doduše, možda smo radije mogli dobiti Dansku umjesto Francuske - s Francuskom smo nedavno igrali i radi se o zaista potentnoj momčadi. Osnovni smo cilj ispunili plasmanom u odabrano društvo, ali sada se treba dobro pripremiti. Moramo opustiti igrače te iskoristiti prilike koje nam se pruže kako bismo ostvarili što je moguće bolji rezultat", prenosi službena stranica HNS-a komentar izbornika Nenada Gračana.

"Želimo odigrati na najbolji mogući način, mislim da imamo reprezentaciju koja to može. Očekivanja su velika, želimo dobar rezultat, pogotovo nakon što smo kroz kvalifikacije dokazali da imamo sjajne igrače. Dio ih igra u Italiji i nadam se da će biti mnogo naših simpatizera, ljudi koji će navijati za nas", dodao je.

Završnica Europskog prvenstva do 21 godine održat će se od 16. do 30. lipnja. Hrvatska će u prvom kolu 18. lipnja igrati protiv Rumunjske, tri dana potom slijedi dvoboj protiv Francuske, a u posljednjem kolu 21. lipnja mladi Vatreni igrat će protiv Engleske.

Pobjednici skupina i najbolje drugoplasirana reprezentacija izborit će polufinale i plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Hrvatska će na prvenstvu imati vrlo jaku generaciju koju će predvoditi novopečeni seniorski duo – Nikola Vlašić i Josip Brekalo.

Osim njih dvojice u reprezentaciji su sjajni vratar Karlo Letica, stoper Marseillea Duje Ćaleta-Car, stoper Leicestera Filip Benković, veznjaci Ante Ćorić, Nikola Moro, Petar Bočkaj, Lovro Majer, Alen Halilović te napadač Admire Marin Jakoliš.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider