Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi 15-godišnjak

Arteta odveo Arsenal na vrh s najmlađim igračem u povijesti Premier lige u momčadi

Susret na stadionu Venue Gtech Community obilježio je 15-godišnji napadač Arsenala Ethan Nwaneri koji je postao najmlađi igrač u povijesti Premier lige.

Ethan Nwaneri (Foto: Afp)

U susretu osmog kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je na gostovanju pobijedio Brentford sa 3-0 vrativši se na vrh ljestvice Premier lige.

Susret na stadionu Venue Gtech Community obilježio je 15-godišnji napadač Arsenala Ethan Nwaneri koji je postao najmlađi igrač u povijesti Premier lige.

Ivan Perišić Perišić zaigrao u novoj ulozi i namjestio gol u visokoj pobjedi Tottenhama divider

Nwaneri, koji ima 15 godina i 181 dan, ušao je kao zamjena u drugoj minuti sudačke nadoknade, kao prvi igrač mlađi od 16 godina koji je nastupio u elitnom razredu engleskog nogometa.

Skinuo Elliotta

Do sada je rekord držao Harvey Elliott koji je imao 16 godina i 30 dana kada je u svibnju 2019. nastupio za Fulham u ligaškom ogledu protiv Wolverhamptona.

Erling Haaland VIDEO Dok su se igrači Cityja ponašali kao zvijezde prema oružaru, Haaland pokazao kakav je čovjek divider

William Saliba je doveo goste u vodstvo u 17. minuti, na 2-0 je povećao Gabriela Jesusa 11 minuta kasnije, a pobjedu "Topnika" potvrdio je Fabio Vieira u 49. minuti.

Arsenal se ovom pobjedom vratio na vrh ljestvice sa 18 bodova, bod više od Manchester Cityja i Tottenhama. Brentford je ostao na devetom mjestu s devet bodova.

Tablica Premier lige:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider