Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pobrojili pogreške

Gorica se oštrom porukom pobunila protiv suđenja: Izbacuju VAR edukacije sa svog stadiona

Hrvatski prvoligaš javno se pobunio protiv sudačkih odluka na utakmicama njihova kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

VAR edukacije za HNL možda će morati potražiti novu adresu. Čelnici Gorice, prvoligaša na čijem se stadionu provodi edukacija, zaprijetili su izbacivanjem zbog, smatraju, lošeg suđenja njihovu klubu.

U priopćenju koje je potpisao predsjednik kluba Nenad Črnko oštro su kritizirali suđenje i zaprijetili obustavljanjem edukacija. Poruku prenosimo u cijelosti.

''Dugo smo tolerirali situacije koje nas jesu ili koje bi nas mogle koštati pozicija koje naš klub zaslužuje, ali način na koji se sve događa ne može izbjeći naše ogorčenje i reakciju. Gorica je teško oštećena u Osijeku prošlog proljeća i tada su nas dvije velike pogreške pomoćnog suca koštale plasmana koji vodi u Europu.

Sjetimo se četvrtog kola i utakmice u Splitu kada nije dosuđen kazneni udarac u 15. minuti za Goricu kod rezultata 0:0 gdje bi Gorica aktivnim rezultatom u toj utakmici sigurno i nakon te petnaeste minute igrala ozbiljnu ulogu. Jučer je Gorica pokazala da se igrom i pristupom može nametnuti za više od pete pozicije i pomrsiti račune većim i bogatijim klubovima HNL-a, no tada opet pogreškom suca i dosuđivanjem nepostojećeg kaznenog udarca za Osijek, a onda i posljedičnim isključujućim kartonom za Ljubisavljevića ovakva odluka gura Goricu u poraz i deficit na terenu.

Victor Valdes (Foto: AFP) Barca uručila ekspresni otkaz bivšoj zvijezdi: Posvađao se s legendom i vukao čudne poteze divider

I ne samo to – vrlo je diskutabilna (ne)dozvoljena pozicija Mancea neposredno pred dobivanje dubinske lopte za tu akciju, ali kad sve to zanemarimo, tada je nakon svega u nastavku utakmice svega nekoliko minuta kasnije Lopa morao dobiti drugi žuti karton – ako ćemo na vagu stavljati podjednaki kriterij za obje momčadi.

Ne možemo tolerirati takav odnos kao što ne možemo i ne smijemo tolerirati različite kriterije prema klubovima koji imaju respekt i ostalim klubovima koji ga u nogometu ili HNL-u moraju tek izgraditi. Isto tako ne mogu se oteti dojmu nas po defaultu proglašavaju čvršćom ekipom u HNL-u pa si onda svi daju pravo da se na štetu Gorice razmašu kartonima – jer kao mi igramo čvrsto, a drugi ne. Takvo ponašanje prema Gorici stavlja pod povećalo svaku utakmicu pogotovo one gdje se u identičnim situacijama na obje strane žutim kartonima kažnjavaju samo igrači Gorice.

Upravo u takvim situacijama Gorica je u startu u podređenom položaju i ako naši suci misle da će u ovakvim situacijama zaštiti sebe čekajući da se uvede VAR i da će nam to biti opravdanje za loše odluke onda to nije dobro ni za organizaciju ni za klubove, a u konačnici gubi nogomet. Ovdje se egzistencija mjeri kroz plasman i rezultat, da bi se do toga došlo netko ulaže značajan novac u razvoj svog kluba i kad ti netko oduzima ono što zaslužiš na terenu s pravom se pitaš koja je svrha svega. Možemo šutjeti i govoriti o slučajnosti, jednom, dvaput, ali kada to uđe u kontinuitet tada to jednostavno nije dobro.

Dario Melnjak (Foto: Screenshot/Sportklub) Osporavani Vatreni zabio golčinu: Iznenadio sjajnim potezom i raketom pod gredu divider



Gorica je sigurno na svim segmentima klub koji je uzor i želimo biti dio cjeline koja gradi bolji nogomet i uvjete u HNL-u, pa smo tako prvi ozbiljno shvatili obvezu i opet uložili značajan novac u završetak VAR prostorije i konstantno stojimo na raspolaganju edukaciji koja je nužna iako smo taj novac mogli usmjeriti u dodatno ojačanje kadra a kao i drugi čekati zimu. Stoga ćemo u tijeku ovog tjedna vrlo ozbiljno razmisliti i nakon svega što se događa otkazati sve daljnje VAR edukacije na našem stadionu.

I na kraju samo opaska kako ovo naše ogorčenje nije usmjereno ni protiv vodstva Osijeka ili Hajduka, a ja još jednom moram naglasiti kako su odnosi s oba kluba odlični, kako smo i u Osijeku i u Splitu uvijek odlično primljeni i kako sam siguran da i oni žele da se ovakve stvari u HNL-u ne događaju jer nam je svima nogomet na prvom mjestu, a nažalost u ovoj sezoni to nije, već se stalno bavimo suđenjem i analizom pogrešaka.''

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider