Dok su Ivan Perišić i kolege s klupe čekali kraj poluvremena, Bayern je iznudio jedanaesterac. Njega je u 1:0 pretvorio tko drugi nego Robert Lewandowski.

Klasičnim koronovirus pozdravom proslavio je svoj nevjerojatni već 40. pogodak ove sezone. I to u svega 34 nastupa. No, ono što je još posebnije kod čudesnog Poljaka jest da je tim pogotkom i petu sezonu zaredom zabio minimalno 40 pogodaka. I time postao tek treći nogometaš u 21. stoljeću kojem je takvo što pošlo za nogom, uz, pogađate, Lea Messija i Cristiana Ronalda.

Sada trener Bayerna Hansi Flick, ali i cjelokupna nogometna javnost pomno biraju epitete kako opisati taj poljski stroj za golove. No nije uvijek bilo tako. Bivši Robertov suigrač iz poljskog Lecha otkriva: za jednog poljskog trenera, Lewandowski je na početku karijere bio - drvo!

"Da mi treba bukva, otišao bih u šumu"

"To je zanimljiva priča. Robert je igrao u nižim ligama, u trećoj ligi koja je poluprofesionalna. Tadašnji trener Lecha Fracišek Smuda, kasnije i izbornik Poljske, došao je na jednu utakmicu i nakon 15 minuta se digao i otišao, a novinari su ga pitali zašto. On je rekao: 'Da mi treba bukva, otišao bih u šumu''', rekao je njegov bivši suigrač Gordan Golik, hrvatski veznjak ponikao u starom Varteksu.

Kakav je bio na početku karijere?

"On je bio malo povučen i imao je dugogodišnju djevojku koja se isto bavila sportom, nekim borilačkim. Dobri smo bili, komunicirali smo i imao sam samo pozitivna iskustva s njim."

Ista iskustva dijele i navijači Bayerna kojima je već nebrojno puta pokazao kakav naporan rad stoji iza njegovih uspjeha.

"Poznavajući ga, neće stati na ovome"

"Svi jedva čekaju da napokon neka druga momčad osvoji naslov njemačkog prvaka. To znači da moramo još jače trenirati, još jače raditi i dodati još gasa u igri", rekao je Lewandowski.

"Kada ga se svrstava u rečenicu s Messijem i Ronaldom, to je opravdano. Poznavajući ga i poznavajući njegov karakter i volju i želju za napretkom, mislim da neće stati na tim rekordima."

I to je gotovo sigurno jer u 32. godini života djeluje kao da je pred njim još nekoliko fantastičnih sezone ionako velike karijere