Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službena potvrda

Goran Tomić više nije trener Rijeke, sve je spremno za odlazak u Dinamo?

Goran Tomić napustio je klupu Rijeke nakon poraza u finalu Hrvatskog nogometnog kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon završetka prvenstvene sezone i finala Kupa Hrvatske, HNK Rijeka i Goran Tomić dogovorili su sporazuman raskid suradnje, objavio je prvoligaš s Rujevice.

Šibenski strateg preuzeo je klupu Rijeke početkom ožujka 2021. godine i u završnici sezone momčad odveo do trećeg mjesta u hrvatskom nogometnom prvenstvu. Ove sezone osvojio je četvrto mjesto u Prvoj HNL.

Također, momčad je ove sezone odveo do play-offa Konferencijske lige, u kojem su poraženi od grčkog PAOK-a, i finala Hrvatskog nogometnog kupa, u kojem je bio bolji splitski Hajduk.

Tražio raskid ugovora s Rijekom

"Želim se zahvaliti svima u klubu, počevši od predsjednika Damira Miškovića na prilici, dopredsjedniku Deanu Šćulcu, Robertu Palikuči i Ivanu Manceu, sportskim direktorima s kojima sam surađivao, Srećku Juričiću, generalnom direktoru Luki Ivančiću, ali naravno i svim ljudima u klubu", kazao je Tomić pa nastavio:

"Hvala stručnom stožeru s kojima sam svakodnevno radio, igračima na odličnim igrama i siguran sam da smo u svakom trenutku davali svoj maksimum. Rijeka će mi uvijek ostati u lijepom sjećanju kao jedan predivan dio moje karijere. Na kraju hvala i svim navijačima na podršci", zaključio je Tomić koji je odmah kazao da je sporazumni raskid ugovora odrađen na njegovu inicijativu. 

"Hvala Rijeci što mi je izašla u susret".

Tomić odlazi u Dinamo?

Nakon finala Hrvatskog nogometnog kupa na Poljudu, predsjednik Damir Mišković odgovarao je na pitanja novinara o mogućem odlasku Tomića i Josipa Drmića u Dinamo.

"Mislim da to trebate njih izravno pitati. Igrači i treneri dolaze i odlaze, ne vidim nikakvu tragediju u tome. Ako netko plaća više, ipak živimo u svijetu novca", rekao je pa nastavio:

"Ako će netko dobiti pet puta više nego što dobiva kod nas i prijateljski ode u Dinamo ili bilo gdje drugdje, ne vidim problem u tome. To je njegov posao, život. Kad je bio u Rijeci, dao je sve od sebe. Ja mu mogu samo zahvaliti i stisnuti ruku", rekao je Mišković.

Potvrđen transfer Josipa Drmića u Dinamo

Tako je jučer popularna internetska stranica Transfermarkt objavila da će 1. srpnja Drmić postati novi nogometaš Dinama, jer mu tada istječe ugovor s Norwichom iz kojeg stiže posve besplatno, a posljednjih godinu i pol proveo je na posudbi u Rijeci.

Navodno će Drmić potpisati ugovor koji mu jamči 750 tisuća eura po sezoni čime će postati jedan od najplaćenijih igrača u plavoj svlačionici, a upravo je Dnevnik Nove TV prvi donio infomaciju o Drmićevom odlasku u Dinamo.

Dugo je Drmić želja Dinama, a pitanje je hoće li i Goran Tomić doći u paketu s Kvarnera...

Tomić nakon finala Hrvatskog kupa

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider