Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Udarac za anale

VIDEO Golman zabio gol s najveće udaljenosti u povijesti? "Malo sam jače udario loptu"

Leandro Requena, argentinski vratar, vrlo vjerojatno zabio je najduži pogodak u povijesti.

Leandro Requena (Foto: Twitter/TNT Sports Chile/Screenshot)

Argentinski vratar Leandro Requena zabio je jedan od najluđih pogodaka, koji bi mogao završiti u Guinessovoj knjizi rekorda. 

Na utakmici čileanskog nogometnog prvenstva njegov Cabral ugostio je kultni Colo-Colo, a u 77. minuti, pri vodstvu od 2:0, odlučio je ispucati visoku loptu prema svojem igraču u vrhu napada.

Izgledalo je to posve bezazleno, ali gostujući vratar Bryan Cortes izašao je visoko sa svojih vrata i napravio veliku pogrešku. Lopta se odbila preko njega u kazneni prostor i ušla u mrežu, piše CNN.

TNT Sports iz Čilea tvrdi da je pogodak postignut s udaljenosti od 101 metra, što bi mogao biti svjetski rekord za pogodak s najveće udaljenosti u povijesti.

Trenutačni je rekord 96,01 metara, a postavio ga je 2021. godine Tom King na utakmici Newport Countyja i Cheltenham Towna u četvrtom razredu engleskog nogometa.

"Sada čekamo provjeru udaljenosti. Rekli su mi da je Savez zvao da provjeri mjere terena. Ovo me jako veseli, osobno, ali i zbog institucije kao što Čileanski nogometni savez", kazao je Requena, koji misli da mu je visoka nadmorska visina pomogla u postizanju pogodaka jer se stadion Cabrala nalazi na 2400 metara:

"Htio sam brzo izvesti udarac, kao što smo to učinili puno puta. Pokušao sam uhvatiti suparnika nespremnog i udarac je bio malo jači nego inače", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider