Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NEUNIŠTIVA DINA

Mravinci dočekali svoju junakinju, najmlađu ženu koja je preplivala sedam velikih kanala

Dina Levačić vratila se u Hrvatsku nakon što je u velikom pothvatu preplivala Cookov prolaz.

Našu plivačicu Dinu Levačić danas je na Pantovčaku primio predsjednik Zoran Milanović, a onda je dočekana i u svojim Mravincima uz bakljadu.

Dina je, podsjetimo, preplivala Cookov prolaz na Novom Zelandu, posljednji od sedam velikih svjetskih kanala, čime je postala najmlađa žena koja je preplivala tzv. Oceanovih sedam.

Nije pothvat, nego čudo

S 27-godišnjom Dinom za Dnevnik Nove TV, upravo u Mravincima, porazgovarao je Mario Jurič. Ona mu je rekla nešto o onome što u Mravincima nisu nazvali pothvatom, nego čudom.

"Dojmovi su se slegli, ali potrajat će neko vrijeme dok se sve posloži i dok postanem svjesna svega što sam napravila. Najteže je bilo što nisam očekivala da će biti toliko dugo i teško, ali Cookov prolaz pokazao se upravo onoliko nepredvidiv i težak koliko zapravo slovi. Na taj dan su još struje i valovi bili protiv mene, ali najvažnije je da sam ja dotakla obalu južnog otoka", rekla je Dina, kojoj je za ovaj uspjeh trebalo punih 11 sati plivanja, tijekom kojih ona nije imala ni najmanju namjeru odustati.

Sad će se posvetiti idućim projektima, a oni su humanitarne prirode.

Slijedi zanimljiv domaći projekt

"Prvo što slijedi je moje sad već tradicionalno humanitarno plivanje 7. svibnja za Sv. Duju, no još ne znam koja će točno biti ruta. Nakon toga u lipnju slijedi novi projekt, koji se zove Sredozemna medvjedica, kojem je cilj promidžba potrebe zaštite sjedišta sredozemne medvjedice, ali i promidžba sporta kao dobrobiti za mentalno zdravlje. Sam projekt provodit će se na otocima Visu i Biševu, gdje bih ja trebala jedan dan plivati od Visa do Komiže ili obrnuto, a drugi dan od najbliže točke na otoku Visu do Medvjeđe špilje na Biševu, uz pratnju još nekih ljudi", iznijela je kratko planove.

Pozvana je još da pošalje jednu poruku mladima kojima se teško pokrenuti oko nekih svojih ideja i projekata, ali i onima koji bi se u sportu mogli pronaći.

"Najteže je napraviti prvi korak, kad se krene, sve je lakše. Ja svima kažem da pokušaju jer će kasnije žaliti ako to ne naprave. Uvijek je bolje pokušati i ne uspjeti nego da se kasnije kaješ zbog toga što je moglo biti."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider