Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pravo bogatstvo

Pique oprostio nevjerojatnu cifru Barceloni: Što se krije iza njegova poteza?

Nogometaš Barcelone Gerard Pique šokirao je javnost objavom o odlasku u mirovinu.

Gerard Pique (Foto: Afp)

Gerard Pique, legendarni nogometaš Barcelone, šokirao je objavom da će ove subote protiv Almerije odigrati posljednju utakmicu na Camp Nouu.

Emotivnom snimkom na Instagramu oprostio se od navijača katalonskog diva i najavio odlazak u mirovinu. S Barcelonom je osvojio 30 trofeja, ali ove sezone nije bio u prvom planu.

Postao je tek peti stoper u momčadi, a uz sve veće privatne i poslovne probleme, odlučio je reći zbogom nogometu. Već ovog ljeta Pique je sjeo na večeru s Joanom Laportom, predsjednikom kluba i ponudio mu da igra posve besplatno.

Iako do kraja ugovora ima još godinu i pol, iskusni je branič odlučio presjeći. Više ne želi biti uteg klubu, a njegovim odlaskom Barcelona je uštedila desetke milijuna eura. Navodno se radi o iznosu od najmanje 50 milijuna eura, piše AS.

Što stoji iza Piqueove odluke?

Pique nikad nije skrivao ljubav prema Barceloni, ali i Kataloniji, za koju se jasno i glasno zalagao. Često je znao kritizirati politiku u Madridu, zbog čega se popeo na glavu svima u španjolskoj prijestolnici.

Među navijačima madridskog kluba bio je posebno omražen, a zbog svojih prokatalonskih stavova postao je omiljen u Barceloni, ali i šire.

Luka Modrić Španjolci: Real sprema novi ugovor za Luku Modrića, ali brine ih jedna mogućnost divider

Iako bi se malo tko odrekao 50 milijuna eura, Pique je odlučio svima pokazati kako mu novac nije na prvom mjestu, već klub i Katalonija.

Ovim će potezom isprati sve ono loše što se nakupilo u posljednje vrijeme, ali i stvoriti zalog za budućnost jer se upravo on spominje kao mogući kandidat za predsjednika Barce.

Naravno, ne tako skoro, ali za takvu poziciju itekako ispunjava sve uvjete.

Član slavne generacije Barcelone

Kako god bilo, ostat će upamćen kao jedan od najboljih braniča Barcelone. Bio je dio slavne generacije, osam je puta osvajao La Ligu, ali i četiri puta Ligu prvaka.

Osim toga s reprezentacijom Španjolske osvojio je naslov prvaka svijeta 2010. godine, a samo dvije godine kasnije osvojili su i Europsko prvenstvo.

Zbog toga je njegov odlazak u mirovinu izazvao pravi šok u nogometnoj zajednici, lijepim riječima od njega su se oprostile i legende najvećeg rivala Real Madrida.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider