Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
crna prognoza olivera kahna

Gdje je danas Loris Karius? Oduševio je u kultnom klubu i napokon dočekao trenutke sreće

Reprizu finala koje je obilježila njegov karijeru Loris Karius gledat će iz njemačke prijestolnice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada u 21:00 s centra krene lopta u susretu Real Madrida i Liverpoola, prvom od finala Lige prvaka 2018., nezaobilazna asocijacija bit će Loris Karius. 

Dva teška kiksa usmjerila su Real Madrid do pobjede 3:1, a Karius je nepovratno dobio etiketu kiksera - njegovo je ime postalo sinonim za teške vratarske pogreške.

"Ne pamtim da sam doživio nešto brutalnije za vratara od ovoga. Ovakva večer može uništiti karijeru", govorio je nakon finala njegov sunarodnjak, legendarni Oliver Kahn.

Doista, činilo se da je Kahn u pravu. Kariusove suze obišle su svijet, a otad nije zaigrao za Liverpool iako je još uvijek njihov član - sve do ljeta 2022.

Nije se proslavio u Turskoj

Nakon kobne kijevske večeri zaputio se u Bešiktaš, ali tamo se baš i nije proslavio - u dvije sezone primio je 95 golova u 67 nastupa uz tek 14 clean sheetova. Za usporedbu, njegov nasljednik Alisson je samo u prvoj sezoni za Redse sačuvao mrežu netaknutom u 27 navrata.

gol expired Repriza ludog i nezaboravnog finala Lige prvaka: Sjećate li se svih događaja za pamćenje? divider

Turski velikan nije namjeravao otkupiti Kariusa, pa se vratio u Njemačku na novu posudbu. Njegov novi klub postao je Union Berlin, kultni klub iz njemačke prijestolnice. No, tek tamo se činilo da je njegova karijera došla do dna.

Karius je grijao klupu cijelu sezonu osim jednog nastupa u Kupu (22. prosinca 2020.) u kojem je nastavio sa starim navikama - nogometaši drugoligaškog Padeborna utrpali su mu tri komada i izbacili Union s 3:2. Karius je obranio tek dva od pet protivničkih udaraca.

Uslijedio je povratak na klupu sve do 30. siječnja, uz medijske napise da ga klub već na zimu želi spakirati nazad u Liverpool. No, tada se opet umiješao prst sudbine,a kolo sreće ovaj se put zavrtilo na Kariusovu stranu.

Serija sjajnih nastupa na golu Uniona

U utakmici protiv Borussije Möncengladbach ozlijedio se prvi vratar Andreas Luthe, a Karius je ušao zadnjih 20 minuta pri rezultatu 1:1 i sačuvao bod svojoj momčadi.

gol expired Roberto Carlos zapalio vatru uoči El Clasica: Odjeknula je njegova poruka o kontroverznoj pobjedi Barcelone divider

Nakon još jedne utakmice na klupi, ponovno je dočekao šansu kada Luthea nije bilo u sastavu. Dvije uzastopne utakmice sačuvao je mrežu netaknutom, a gol je primio tek u trećoj. Njegova statistika u Bundesligi zasad izgleda impresivno - četiri nastupa, jedan primljen gol.

Nije dugo trebalo da njemački mediji počnu pisati o njemu i njegovim sjajnim nastupa. No, Karius je ipak opet završio na klupi gdje je proveo zadnje četiri utakmice. Slučajno ili ne, Union je primio osam golova u tom periodu.

Karius je definitivno pokazao znakove oporavka od one katastrofe koja ga još prati, ali vidjet ćemo kakva će biti njegova budućnost. Na kraju ove sezone Liverpool opet mora odlučiti što će s njemačkim vratarom. Kahnova crna prognoza još lebdi nad njegovim imenom...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider