Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čovjek je originalan

Gdje je danas bivša nogometna zvijezda koja se osramotila na Poljudu? Bavi se neobičnim poslom

Bivši nogometaš kojeg pamtimo po "umirovljenju" na Poljudu bavi se zanimljivim poslom nakon stvarnog nogometnog umirovljenja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jonathan Zebina dobro je poznato ime iz godina snažne Serije A. Francuski stoper u Italiji je igrao ukupno 13 godina, od čega 10 u velikanima Romi i Juventusu. Međutim, u Hrvatskoj je i danas poznat prije svega po čuvenom "tunelu Zebini" s utakmice Kupa UEFA na Poljudu 2003. godine.

Tada ga je "umirovio" Petar Krpan, koji mu je provukao loptu kroz noge i asistirao za vodstvo Hajduka: Nino Bule zabio je u 33. minuti, ali nažalost Antonio Cassano je u 86. iskoristio nevjerojatnu grešku Hajduka i zabio za prolaz Rimljana.

gol expired Iz Madrida stižu žestoki prosvjedi i kritike zbog spornog penala za Barcu: "Nama to ne bi sudili" divider

Zebina je tada bio 25-godišnjak, a bila mu je to zadnja sezona u Romi s kojom je osvojio njihov posljednji naslov prvaka 2001. godine. Uslijedilo je šest sezona u Juventusu koji u tom periodu - iz današnje perspektive nezamislivo – nije osvojio nijedan trofej, osim prvaka Serije B nakon izbacivanja u niži rang zbog namještanja utakmica.

Nakon Juventusa, igrao je još četiri godine u četiri kluba, a posljednji je bio danas ugašeni Arles-Avignon. Nakon toga, došlo je vrijeme da se Zebina posveti svojoj velikoj ljubavi – umjetnosti.

gol expired Neobična situacija na Poljudu: Navijača nema, ali baklja je ipak završila na terenu divider

Nekako smo navikli gledati bivše nogometne zvijezde kako ostaju bliski nogometu – kao skauti, treneri, ambasadori, TV komentatori… Zebina je, međutim, danas vlasnik galerije moderne umjetnosti u Milanu.

Među hrvatskim nogometašima najpoznatiji kolekcionar umjetnina je Davor Vugrinec, koji se četiri godine susretao sa Zebinom kao igrač Leccea i Atalante.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Ključ Hajdukovog uspjeha! 🔑⚪

📸: Duje Klaric / CROPIX
Ozbiljne optužbe na račun Dinama. 🧐

📸: Goran Sebelic / CROPIX
UŽIVO iz Salzburga: Centar RB-a
Najveći, da je s nama, bi danas slavio svoj 60. rođendan. ❤️🇭🇷

"A dani se vrte,
ka basket, ka srića,
najlipšu si priču,
o mladosti priča." 🏀

📸: CROPIX