Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvijek je bio poseban

Gdje je danas Dennis Bergkamp? Legendarni Nizozemac je nestao: "Ne želim biti stalno u nogometu"

Ledeni čovjek nakon kraja karijere izbjegava svjetla reflektora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dennis Bergkamp istinska je nogometna legenda, autor po mnogima najljepšeg gola u povijesti, onog protiv Newcastela. Nizozemski Ledeni čovjek najpoznatiji je po igrama za Arsenal, koji mu je čak i podigao spomenik ispred stadiona.

Karijeru je završio 2006., a otad kao da je nestao s lica zemlje. Bergkampa se ne može čuti ni vidjeti po medijima, prije svega jer on sam izbjegava bilo kakvo eksponiranje.

gol expired Tyson upao Trumpu u ured, on se smrznuo od straha: ''Spavaš li s mojom ženom?'' divider

Bergkamp je 2008. završio ubrzani trenerski tečaj za bivše nogometaše, ali tom poslu nije se posvetio na nekoj višoj razini, uglavnom se usmjerivši na treniranje mladih nogometaša.

"Bolji sam igrač nego prije. Nije Bergkamp bilo tko!"

Radio je u mlađim kategorijama Ajaxa i nizozemske reprezentacije, a najviša pozicija bila mu je asistenta trenera prve momčadi Ajaxa. Tamo se fokusirao na rad s mladim napadačima, a jedan od njegovih učenika bio je i Napolijev Arkadiusz Milik.

gol expired Javio se čovjek o kojem priča cijela Hrvatska: Zbog svega otišao u Mađarsku, tvrdi da nije kriv divider

"Bolji sam igrač nego ranije, a Bergkampova prisutnost pomaže. Nije on bilo tko! Bio je jedan od najboljih svjetskih napadača. Ne mogu detaljno objasniti što radi s Ajaxovim napadačima, ali svi smo napredovali. Ima to veze s malim, specifičnim detaljima", rekao je poljski napadač.

Čini se da je otkrivanje trikova mladim igračima bio odličan posao za Bergkampa. Otkrio je to svojevremeno u rijetkoj izjavi za medije.

Iz Ajaxovih veterana otišao u svom stilu

"Nemam ambicije biti trener prve momčadi Ajaxa. Sviđa mi se ova uloga. Kao trener morate biti u nogometu 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, a ja to ne želim. Želim da je moj posao gotov čim dođem doma", rekao je.

gol expired Rakitić: Hajduk je uvijek negdje u vrhu i na njega treba računati divider

U Ajaxu se zadržao do 2017. kada je dobio otkaz zbog "razlika u razmišljanjima", kako je glasio službeni razlog. Bio je to kraj i njegove veteranske karijere u Ajaxu - u posljednjem nastupu zabio je dva gola francuskoj Nici.

Otad Bergkamp živi još mirnijim životom nego prije - volonterski pomaže u treniranju mlade momčadi Almerea u kojoj igra njegov sin Mitchell. On je jedan od četvero djece Bergkampa i njegove supruge Henritete Ruizendaal, s kojom je u braku od 1993. Legendarni nogometaš tako uživa u mirnom, obiteljskom životu daleko od očiju javnosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider