Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Gazda Reala ljutit kao ris nazvao Modrića: Luka nije mulac, sve je naučio od Ronalda

Modrić je na vrhunce slave i karijere te u džepu ima jako dobre ponude.

Galerija Cristiano Ronaldo i Luka Modrić (Foto: AFP) Luka Modrić u finalu Lige prvaka (Foto: AFP) Luka Modrić na treningu Reala (Foto: AFP) +2 Luka Modrić (Foto: AFP)

Najutjecajniji španjolski mediji pišu da je Florentino Perze ljutit kao ris. Osjeća se ucijenjeno i pod pritiskom. Prvo Cristiano Ronaldo, pa Mateo Kovačić i Luka Modrić.

Trener Reala progovorio o Kovačiću i najavio što će napraviti

To se u Realu ne pamti. Kraljevski klub malo kada je u povijesti morao uvjeravati igrače da ostanu u njihovim redovima. No vremena se mijenjaju... Perezu se očito nakupilo, navodno je jako razočaran Modrićevim ponašanjem. Španjolski mediji pišu da ga je pozvao na razgovor u četiri oka i da će mu sve sasuti u lice.

Luka Modrić (Foto: AFP) Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Perez zamjera Modriću što je napravio aferu od priče da prelazi u Inter. Da je htio, mogao je sve presjeći javnom objavom da ne misli napustiti Real. Ali Modrić se nije oglasio, čime je poslao jasan signal. Perez je uvjeren da su ga na takvo ponašanje nahuškali menadžeri, da iza taktičkog pritiska stoje Predrag Mijatović i Vlado Lemić.

Modrić sve naučio od Ronalda

Međutim, kako je sijao, tako će i žeti. Modrić ne radi ništa što nisu već radili i drugi. Perez je Ronaldu povećao plaću tko zna koliko puta u devet godina koliko je proveo u Realu. Ronaldo bi zaprijetio, Perez bi pokazao zube, ali na kraju bi se našli. Sve do ovog ljeta. I nije se samo Ronaldo služio metodama ucjene. Nije li slična priča bila i sa Sergijem Ramosom, kapetanom Reala.

Luka Modrić u finalu Lige prvaka (Foto: AFP) Luka Modrić u finalu Lige prvaka (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bila je to velika afera, padale su teške riječi i optužbe, medijski rat dosegao je neslućene razmjere. Ramos je već bio na izlaznim vratima za vrijeme kineske turneje kada je Perez popustio i digao mu plaću sa šest na deset milijuna eura neto. Cijela niska igrača imala je sličnu taktiku, mnogi su na taj način iskamčili veće plaće.

Lupanje po leđima

I zašto bi onda Modrić drukčije postupio, pogotovo jer se zna da nije među najplaćenijim igračima Reala, a smatra ga se jednim od najboljih. Dakle, postoji očit raskorak između lupanja po leđima i razlike u plaćama s najvećim zvijezdama.

Istina, i Modrić je dobivao povišice, ali nikada nije bio u samom vrhu platežnog ranga Kraljevskog kluba. Očito je došao trenutak za novo miješanje karata i naplatu starih računa.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Perez je možda iznenađen jer je Modrić pokazao zube, drugu stranu svoga karaktera, možda ga je smatrao za „dobricu“ s kojim će uvijek lako izaći na kraj. Znate onu staru o „dobrima i vrijednima“ koji se zadovolje onim što im se baci na stol, pognu glavu i nastave rintati.

Modrić, naravno, nije mulac, jako dobro zna da je ovo idealan trenutak za traženje povišice. Vjerojatno i ne želi napustiti Real, ali želi veću plaću. I to osjetno veću.

Zadnji ugovor u karijeri

Krajnji je trenutak, ovo mu je možda posljednji ugovor u karijeri, a situacija ne može biti bolja. Značajno povećanje plaće traži kao najbolji igrač Svjetskog prvenstva i osvajač srebrne medalje.

Modrić je na vrhunce slave i karijere te u džepu ima jako dobre ponude. Jedna od njih je Interova. Ako Real ne želi platiti to što traži, ima tko želi i hoće. Znači, win-win situacija za hrvatskog kapetana. Perez sve to jako dobro zna, njegova nervoza i ljutnja jasno govore da se nalazi u neobranom grožđu.

Perez će popustiti!?

Za imidž Reala i njegov osobni nikako nije dobro da igrači kalibra Cristiana Ronalda, Modrića, pa i Kovačića samovoljno napuštaju Kraljevski klub, još u tako kratkom vremenskom rasponu.

Osim toga, nema ni previše vremena za kvalitetnu reakciju na tržištu nogu. Koga kupiti ako Modrić ode? Nema baš previše izbora. Ništa nije sigurno, sve su opcije otvorene, ali ako se moramo kladiti, uložili bismo na to da će u ovoj igri živaca Perez ipak popustiti i dati Modriću koliko traži. Kako god, neće trebati puno čekati, rasplet priče brzo će doći.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider