Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odmah u udarnu postavu

Gattusu stigle sjajne vijesti uoči derbija na Maksimiru: Nakon ozljeda vraćaju se mnogobrojni prvotimci

Kriza s ozljedam na Poljudu čini se kao stvar prošlosti jer će nakon reprezentativne stanke vratiti se čak četvorica prvotimaca.

Gennato Gattuso (Foto: Vojko Basic)

Unatoč negativnom ozračju oko Hajduka na početku sezone, Bijeli su u solidnoj poziciji u domaćem prvenstvu. Nakon pet kola, momčad Gennara Gattusa ima tri pobjede, a poraz još nisu okusili.

Mnogi bi očekivali kako će se taj niz bez poraza prekinuti na Maksimiru u prvoj utakmici nakon reprezentativne stanke. S druge strane, pobjeda protiv Dinama podigla bi Hajduk iznad Dinama na prvenstvenoj ljestvici.

Talijanski trener dobio je sjajne vijesti uoči povratka klupskog nogometa idućeg petka. Naime, kriza ozljeda na Poljudu je gotova.

Četvorica odsutnih spremni za derbi na Maksimiru?

Filip Uremović vraća se u udarnu postavu nakon što je odslužio suspenziju zbog žutih kartona, što će pojačati Hajdukovu obranu. Također se očekuje povratak nekoliko ozlijeđenih igrača.

Zvonimir Šarlija trebao bi biti spreman za derbi na Maksimiru, a najskuplje pojačanje ovog ljeta Abdoulie Sanyang također bi mogao zaigrati za Bijele nakon ozljede koju je zadobio u europskom ispadanju od Ružomberoka.

Niko Sigur, koji je nedavno deklarirao za Kanadu umjesto Hrvatske, očekuje se u početnom sastavu nakon njegove ozljede. U akciji će vjerovatno biti već večeras protiv reprezentacije SAD-a.

Novi debi za Stipu Biuka protiv Dinama?

Sigurov povratak je veliki plus za Gattusa s obzirom na to da se Fahd Moufi još nije oporavio od ozljede, tako da će novopečeni reprezentativac Kanade vjerovatno igrati na desnom boku protiv Dinama.

Očekuje se i novi debi Stipe Biuka nakon posudbe iz španjolskog prvoligaša Real Valladolida, 21-godišnjak koji je ponikao iz Hajdukove akademije došao je na posudbu kao zamijena za Emira Sahitija koji je zamijenio Split za Hamburg ovog ljeta.

Vlade Divac Vlade Divac se oglasio nakon zvižduka u Zagrebu: "Nisam to planirao, ali..." divider

Marco Djuričin Otišao iz Rijeke, pa otkrio potresne detalje: "Dobio sam dijagnozu, upala srčanog mišića" divider

Ivica Vrdoljak i Ivan Perišić Bivši dinamovac Poljacima iskreno o Perišiću: "Želim mu da nađe klub, ali neka prestane igrati za reprezentaciju" divider

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Što kažete na prvih 45 minuta? 

UŽIVO ----> https://bit.ly/4dRbq2d
Velika pogreška domaćeg stopera, gosti vode ----> https://bit.ly/4dRbq2d
Kako će završiti na Poljudu? 

Utakmicu pratite na ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Prognoza rezultata?