Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
atalanta najbolja u italiji

Gasperini poludio nakon dva penala za Juventus: ''To se sudi samo u Italiji''

Sjajna Atalanta ostala je bez pobjede kod Juventusa u posljednjoj minuti regularnog dijela utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trenutno najbolja momčad u Serie A, Atalanta zaustavljena je nakon 12 uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima tek kod vodeće momćadi u Italiji, Juventusa i to 11-ercem u 90. minuti kojeg je realizirao Cristiano Ronaldo. Toliko je dobra ta momčad Gian Piera Gasperinija.

Dva puta je vodila Atalanta u Torinu i dva puta je Ronaldo s bijele točke spašavao bod Juventusu. Nakon utakmice trener momčadi iz Bergama je bio ljutit na odluke sudaca jer su oba kaznena udarca dosuđena nakon igranja rukom. No problem je u modernom nogometu to što malo tko zna kada je ruka bila u nedozvoljenom položaju, a kada nije.

Usman gazi Masvidalu po stopalima VIDEO Što je to UFC prvak izvodio u borbi?: "To nije u modi od 2003. godine" divider

''To su pravila, ali oni su iznad pravila ionako'', malo je izgubio živce Gasperini sugerirajući na naklonost sudaca Juventusu.

Što da radimo? Da si odrežemo ruke? Sve što možeš je staviti ih ispred tijela'', komentirao je Gasperini, no onda ipak na neki način priznao kako ovo nije problem samo ove utakmice.

''U Italiji se sudi drukčije''

''Nije ovo prvi takav penal. Bilo je puno ove sezone s raznim momčadima. U Italiji interpretacija pneala i drugdje nije ista. U drugim zemljama se ne sude ovakvi penali. Ako su takva pravila ovdje, onda dobro'', ljutio se trener Atalante.

''Bila je ovo sjajna predstava protiv vodeće momčadi Serie A. Rekao sam svojim dečkima da igraju kao da je Liga prvaka jer s takvim ćemo se momčadima susresti u kolovozu. Vodili smo do zadnje minute i sve napravili da zaslužimo pobjedu.''

gol expired Oprostio se legendarni Mile: Nije uspio u Hrvatskoj, ali zato je postao zvijezda u Engleskoj divider

Da su slavili u Torinu došli bi Juventusu na šest bodova.

''Naš cilj je bio da izborimo Ligu prvaka, bili drugi ili treći na kraju cilj ostaje isti. Juventus neće ispustiti ''scudetto''. No zato planiramo u Europi napraviti nešto,''

Atalanta u četvrtfinalu Lige prvaka igra s PSG-om, a ukoliko prođe u jednoj utakmici čeka je bolji iz dvoboja Leipzig – Atletico.

Pogledaje službene sažetke utakmice

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider