FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
FIGHT!
borci razočarani

VIDEO Što je to UFC prvak izvodio u borbi?: "To nije u modi od 2003. godine"

Kamaru Usman uvjerljivo je obranio naslov UFC prvaka, ali poput Israela Adesanye u meču protiv Yoela Romera, njegova taktika razočarala je mnoge fanove.

Usman gazi Masvidalu po stopalima (Foto: GOL.hr)

Kamaru Usman obranio je titulu UFC prvaka velter kategorije nakon što je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio protiv Jorgea Masvidala na UFC-u 251, prvoj u nizu od četiri priredbe na Fight Islandu.

Masvidal, koji je prihvatio borbu samo šest dana uoči održavanja nakon što se Gilbert Burns zarazio koronavirusom, je odradio odličnu prvu rundu, no nakon toga malo po malo popuštao. Usman je imao jasan plan, koristiti svoje hrvačke vještine i izmoriti Masvidala kojem hrvanje nije jača strana.

Svako malo ga je gurao na žicu i tamo ga u kličnu mrcvario, te ga je često pokušavao rušiti i isto raditi u parteru. Kako je meč odmicao Usmanu je sve to sve više prolazilo, no pravu štetu NIJE nanio Masvidalu.

Kamaru Usman udara Masvidala Usman izdominirao Masvidala i obranio pojas UFC prvaka, Volkanovski "ukrao" pobjedu Hollowayju divider

Iako ga je izdominirao, Usman je po mišljenju mnogih boraca odradio jako dosadnu, ali efektivnu borbu. Ono što se drugim borcima i fanovima nije vidjelo je gaženje Masvidalovih stopala u klinču. Potezi u stilu klinaca u osnovnoj školi kada si gaze stopala za vrijeme odmora...

"Gaženje stopala nije u modi još od 2003. godine", napisao je Ben Askren.

"Boooo", komentirao je Sean O'Malley.

"U ponedjeljak ću trenirati gaženje stopala", napisao je Drew Dober.

"Efektivno ali dosadno", smatra Douglas Lima.

"Mislio sam da su oni mrski rivali. Zašto Usman želi pobijediti sudačkom odlukom?", pita se John Moraga.

Efektivno, ali dosadno...

POBJEDA KAMARU USMANA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider