Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osvojili su Kup

"Gotovo je": Nakon 93 godine gasi se klub koji je pisao povijest hrvatskog nogometa?

Inter Zaprešić je prvi osvajač Hrvatskog nogometnog kupa.

NK Inter Zaprešić - 1 (Foto: GOL.hr)

Inter Zaprešić, osvajač prvog Hrvatskog nogometnog Kupa odlazi u povijest? Div iz predgrađa odlazi u stečaj zbog duga prema igračima u visini od 235 tisuća eura.

Sunovrat je započeo globalnom pandemijom koronavirusa. Zaprešićki klub je izgubio sudske sporove s dvojicom bivših igrača, Rusom Serderovim i Bugarom Conevim.

Zbog duga u visini od 235 tisuća eura Interu je blokiran prijelazni rok, što pak u prijevodu znači da ne mogu dovoditi igrače, ni seniore, a ni juniore.

Presudio im dug prema bivšim igračima

To, nažalost, nije jedini dug hrvatskog kluba, ali kako je prije nekoliko dana za Dnevnik Nove TV rekao Branko Laljak, to su dugovi s kojima se može živjeti.

Dug Serderovu i Conevu omča je oko vrata, a tračak nade nudila je mogućnost suradnje s Dinamom. Damir Krznar sjeo bi na klupu, mladi talenti Maksimir zamijenili Zaprešićom, ali Dinamo je ipak odustao.

gol expired Težak udarac za Osijek uoči europskog izazova: Otpala trenutno najveća zvijezda! divider

U posljednjem se trenutku pojavila mogućnost dolaska novog, potencijalnog investitora, ali i oni su odustali. Za četvrtak je bila sazvana Skupština kluba na kojoj je trebao biti predstavljeni novi investitor, ali od toga neće biti ništa.

Iz Zaprešića su tako najavili da će se već ovog tjedna povući iz Prve nogometne lige, odnosno drugog ranga hrvatskog nogometa i, po svemu sudeći, svoje mjesto prepustiti Croatiji iz Zmijavaca.

Slijedi likvidacija kluba

U sljedećih nekoliko dana uslijedit će likvidacija kluba:

"Ne znam što bih vam rekao, gotovo je. Trebamo zadržati dostojanstvo, biti ozbiljni, već ovog tjedna ćemo se povući iz drugoligaškog natjecanja. Sve smo pokušali, ali toliko se toga poklopilo protiv nas, nema nam spasa", rekao je Laljak za 24 sata pa dodao kako će škola nogometa nastaviti sa svojim radom:

"Moramo vidjeti što će se događati sa školom nogometa, sigurno da ćemo s njima nastaviti raditi, samo je pitanje pod kojim imenom. Intera više neće biti", rekao je i tužno zaključio:

"Sutra smo trebali imati Skupštinu, ali od toga neće biti ništa. Svi su se potencijalni investitori povukli iz ove priče".

Gasi se Inter Zaprešić?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider