Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dotukla ih pandemija

VIDEO Klub koji je pisao povijest hrvatskog nogometa na koljenima: Uskoro gašenje?!

Još dok su se zvali Inker, 1992. su osvojili Hrvatski nogometni kup. 12 godina kasnije, za njih je igrao i Luka Modrić.

Nekoć je plaketu tadašnjeg Inkera držao slavni Pele, u Zaprešiću igrala hrvatska reprezentacija, a žuti dres nosili Luka Modrić, Eduardo da Silva i Vedran Ćorluka.

Zaprešićki Inter danas nema trenera, nema igrače. Do početka drugoligaškog prvenstva ostalo je svega mjesec dana pa je sve izvjesnije da osvajaču prvog Hrvatskog nogometnog kupa prijeti - ključ u bravu.

Sunovrat je započeo pandemijom koronavirusa. Prvi čovjek Intera Branko Laljak objašnjava kako je klub izgubio sudske sporove s dvojicom bivših igrača, Rusom Serderovim i Bugarinom Tsonevom.

"Izgubili smo na FIFI i CAS-u i ukupno zbog 235 tisuća eura imamo blokirani prijelazni rok. Što će reći da ne možemo dovoditi igrače, ni seniore, ali ne možemo ni obnavljati ni omladinske kategorije."

Inter ima i druge, priznaje Laljak, značajne dugove. Ali kaže, s njima se može živjeti. Ovaj Serderovu i Conevu omča je oko vrata, a tračak nade nudila je mogućnost suradnje s Dinamom. Damir Krznar sjeo bi na klupu, mladi talenti Maksimir zamijenili Zaprešićom, ali Dinamo je ipak odustao.

"Mi se na Dinamo nemamo pravo ljutiti i ne ljutimo se, jer oni su donijeli odluku u svojem interesu, ali nam je ona, u ovoj našoj teškoj situaciji, donijela određene poteškoće."

O svemu smo poslali upit Dinamu i dobili kratak odgovor:

"Poštovani, hvala na dostavljenom upitu. GNK Dinamo nema komentara na navedenu temu."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider