Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
učinio je ''ono'' pred svima

Engleska legenda sjetila se trenutka kojeg je vidio cijeli svijet: ''Bože, bilo je posvuda''

Legendarni Gary Lineker otvorio se o komičnom trenutku koji mu se dogodio tijekom utakmice Svjetskog prvenstva 1990. protiv Irske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije 30 godina dogodila se jedna od najkomičnijih scena u povijesti svjetskih prvenstava. Radi se o utakmici SP-a u Italiji 1990. godine u kojoj su se susreli Engleska i Irska.

Lineker je postigao gol za Englesku u 8. minuti utakmice, ali je Irska do kraja utakmice uspjela izjednačiti i osigurati 1:1. Međutim, susret je obilježio jedan drugi moment.

Tijekom drugog poluvremena Lineker je sjeo na travnjak i guzicom proklizao po terenu. Naime, napadač Tri lava razbolio se ujutro prije utakmice na stadionu Sant'Elia u Cagliariju, ali bio je toliko odlučan da zaigra da je to prešutio tadašnjem izborniku Bobbyju Robsonu.

U podcastu ''Match of the Day" prisjetio se tog komičnog trenutka:

''Bio sam bolestan, tijekom noći sam se nekoliko puta budio s proljevom. Nisam htio reći Robsonu jer sam mislio da će me izbaciti iz momčadi'', izjavio je Lineker te nastavio:

gol expired Na današnji dan prije 10 godina Olić oduševio Europu: ''Rekao sam sebi, Ola, ovo je jednom u životu'' divider

''Svejedno, utakmica je krenula i bilo mi je dobro, tada sam se oko 20. minute počeo grčiti. Nekako sam izdržao do poluvremena i mislio da ću biti u redu. Nakon 10-15 minuta u drugom poluvremenu opet se počinjem grčiti i pomislim: 'Oh, u nevolji sam.'''

''Lopta je otišla do irskog lijevog krila, a ja sam potrčao i pokušao nešto blokirati, nekako sam pao na travnjak te u sekundi jednostavno ''bum''. Bože, bilo je posvuda'', prisjetio se bivši engleski reprezentativac.

''Usrao sam se. Jednostavno nisam znao što da radim. Sva sreća da sam tog dana imao tamnoplavi donji dres. Nevjerojatno koliko sam prostora nalazio nakon toga, smrdio sam. Na kraju me Bobby morao izvaditi', dodao je Lineker.

To je bila prva utakmica Engleske na tom svjetskom prvenstvu.

''Mogli ste vidjeti kako se ljudi miču od mene, dok sam ja sjedio sam i žalio sam sebe'', u smijehu će danas legendarni napadač, koji je na prvenstvu postigao četiri gola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider