Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bayernova škola

Novo pojačanje Dinama: Odbio Njemačku i zbog oca krenuo trenirati nogomet

Gabriel Vidović uskoro bi trebao postati novi igrač Dinama.

Gabriel Vidović (Foto: Guliver image)

Gabriel Vidović blizu je dolaska u Dinamo. Mladi hrvatski reprezentativac postao je želja hrvatskog prvaka nakon transfera Luke Ivanušeca, a priča se dodatno pojačala nakon što je Dinamo ostao bez Luke Stojkovića, novog pojačanja iz Lokomotive.

Stojković se ozlijedio pred utakmicu s Rijekom i neće ga sigurno biti do kraja godine pa Dinamo hitno mora tražiti drugu opciju.

A druga je opcija upravo Gabriel Vidović. Krilni napadač došao bi na posudbu iz Bayerna s opcijom otkupa od četiri milijuna eura na kraju sezone.

Mladi Hrvat projekt je Bayernove škole, a bavarski velikan imao bi klauzulu po kojoj bi ostala mogućnost otkupa natrag mladog ofenzivnog igrača.

Filip Uremović i Kylian Mbappe Hajduk potpisuje veliko pojačanje: Povremeni hrvatski reprezentativac na letu za Split! divider

Poznati njemački novinar Florian Plettenberg tvrdi da bi Bayern mogao vratiti Vidovića za deset milijuna eura.

Odbio je Njemačku

Vidović je u dresu Bayerna odigao četiri utakmice, a prošle sezone je na posudbi u Vitesseu upisao 25 nastupa i postigao četiri gola.

Vidović je prije 19 godina rođen u Augsburgu. Njegov otac Zoran, rodom iz Žepča, napustio je BiH i potražio bolji život u Njemačkoj 1995. Nogomet je počeo trenirati zbog tate, koji obožava nogomet, a i on ga je trenirao. Već s devet godina zapazili su ga skauti Bayerna, no obitelj je odlučila da će ostati još neko vrijeme u Augsburgu.

Lothar Matthaus (desno) Njemačka legenda tvrdi: Nije mi jasno zašto su pustili Hrvata divider

Vidovića je htjela i reprezentacija Njemačke, no on je od malih nogu živio samo za hrvatski dres.

"Uvijek sam htio igrati za Hrvatsku, nikad nisam pomislio da ću igrati za Njemačku. Vrlo rano sam osjetio ljubav prema Hrvatskoj", priznao je u Dnevniku Nove TV.

Idol mu je Modrić, voli i Vlašića

Bayern tu nije odustajao. Opet su ga zvali kada je napunio 12 godina i taj poziv se nije mogao odbiti te se preselio u München. Među hrvatskim nogometašima idol mu je Luka Modrić, ali obožava gledati i Nikolu Vlašića. Od stranih igrača drag mu je Lionel Messi, no Modrić je ipak Modrić.

Vidović prema Transfermarktu vrijedi 2,5 milijuna eura, a za U-21 reprezentaciju Hrvatske upisao je šest nastupa i zabio dva gola.

Pred njim je svijetla budućnost, a samo je potrebno da se dokaže i u Dinamu pa možda uskoro dođe i poziv Zlatka Dalića.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider