Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
doista originalno

Sjećate li se njega? Brazilac koji je prevarom napakostio Hrvatskoj oduševio svijet: Neviđen i human pothvat

Ne pamtimo ga po dobrom, ali u fokus nogometne javnosti vratio se humanom gestom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu 2014. protiv domaćeg Brazila dobila čast otvoriti turnir. Vatreni su pružili sjajan otpor i osvojili srca neutralnih promatrača, ali na kraju nisu mogli protiv Brazila i japanskog suca Yuichija Nishimure.

Upravo je on naveo vodu na Brazilov mlin kada je u 71. minuti dosudio krajnje sumnjiv jedanaesterac pri rezultatu 1:1. Igrač koji je kao pokošen pao u šesnaestercu – pokazat će snimka, krajnje teatralno - bio je brazilski napadač Fred.

gol expired Poznata američka zvijezda platit će sprovod čovjeku zbog kojeg gore američki gradovi divider

Fred je tako do danas ostao zapamćen kao igrač koji je simuliranjem, uz Nishimurinu pomoć, oteo Hrvatskoj priliku za spektakularan rezultat.

Fredu je danas 36 godina, a šest godina nakon neslavnog događaja u Belo Horizonteu ponovno je stigao u fokus svjetske javnosti. Ovoga puta razlog je neobičan pothvat, dosad vjerojatno nezabilježen u nogometnoj povijesti – na potpisivanje novog ugovora doći će biciklom.

gol expired Legendarni Scholes otkrio bolni trenutak kad se umalo povukao iz nogometa: ''Izgledalo bi glupo i sramotno'' divider

Bit će to vožnja od 600 kilometara od Belo Horizontea do Rio de Janeira, iz Cruzeira u Fluminense, a nogometaš je pothvat nazvao ''Tour de Fred''. Iza svega stoji humanitarna svrha – Fred je kao cilj naveo skupljanje hrane za 4000 obitelji pogođene koronavirusom.

"Počeli smo! Veliko je zadovoljstvo podijeliti ovu ideju s ciljem stvaranja razlike i pomaganja onima kojima je potrebno. Računam na vas na ovom putovanju solidarnosti. Ja bicikliram, vi donirate od doma, svi ujedinjeni za viši cilj", poručio je na društvenim mrežama.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Foi dada a largada! É com muita alegria que divido aqui com vocês o “Tour do Fred”, uma ideia que nasceu com a vontade de ajudar e fazer a diferença pra quem precisa. Nosso objetivo é arrecadar cestas básicas pra cerca de 4 mil famílias nessa jornada que está começando hoje rumo ao CT do Fluminense. Para DOAR e entrar nessa corrente do bem é só clicar no link disponível na minha bio! Pra esse sonho se tornar realidade, tenho patrocinadores/amigos que abraçaram essa causa e se doaram de corpo e alma num prazo muito curto pra que tudo fosse possível. Estão comigo o @strava, a @sensebike e a @villefortatacarejo, além do apoio da @proxnutritionoficial e da @ert.uniformes, e a idealização do @timefrancismelo @francismelobh. Conto com vocês nessa jornada solidária! Eu pedalando, vocês doando de casa, e todos nós unidos por uma causa maior. Não esquece: pra doar, é só acessar o link disponível na minha bio. #TourDoFred #VaiTePegar #OFredVaiTePegar #FicaEmCasa

A post shared by Fred (@fredguedes9) on

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider