FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
plaćao sprovode suparnicima

Poznata američka zvijezda platit će sprovod čovjeku zbog kojeg gore američki gradovi

George Flyod bit će pokopan u Houstonu, odakle je stigao u Minnesotu.

Bivši američki boksač Floyd Mayweather objavio je da će preuzeti troškove pogreba Georgea Floyda, 46-godišnjeg Afroamerikanca čija je smrt izazvala val prosvjeda u SAD-u, javlja njemačka novinska agencija DPA pozivajući se na američke medije.

gol expired Kakav paradoks: Amerikanci šokirani snimkom na kojoj NBA zvijezda mlati prosvjednika divider

Sada 43-godišnji Mayweather ponudio je Floydovoj obitelji da snosi troškove pogreba koji će se održati 9. lipnja u Houstonu te druge troškove, a obitelj je već prihvatila ponudu. Prema izvorima bliskim Mayweatheru, boksač će platiti i troškove komemoracija u Minnesoti i Sjevernoj Karolini.

George Floyd umro je prošli tjedan zbog policijske brutalnosti. Njegova smrt izazvala je val prosvjeda u Sjedinjenim Američkim Državama protiv policijskog nasilja i rasizma. Prosvjedima su se pridružili i brojni poznati sportaši.

Mayweather, koji se povukao nakon što je bio neporažen u 50 borbi i osvojio pet naslova svjetskog prvaka, već je ranije platio troškove pogreba za jednog od svojih suparnika. Svoj prvi naslov svjetskog prvaka osvojio je 1998. kada je pobijedio Genara Hernandeza u borbi za WBC pojas. Hernandez je preminuo 13 godina kasnije od karcinoma, a Mayweather je pokrio troškove pogreba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider