Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"nismo mi Barcelona"

Klopp poludio nakon Lovrenove pogreške pa čvrsto stao u njegovu obranu!

Iako je Liverpool slavio protiv Rome s visokih 5:2 i stigao na prag finala Lige prvaka, Dejan Lovren ponovno je tema rasprave dan nakon utakmice.

Galerija Lovren pogrešno procijenio let lopte (Screenshot) Jurgen Klopp poludio (Screenshot) Slavlje Salaha i suigrača (Foto: AFP) +1 Slavlje Liverpoola (Foto: AFP)

Liverpool je u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka s uvjerljivih 5:2 slavio protiv Rome i stigao na prag velikog finala. Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta u dresu engleskog kluba, od čega je 80 minuta bilo savršenih. A onda je uslijedila 81. minuta i pogrešno procijenjen let lopte, koji je doveo do pogotka Edina Džeke.

Lovrenova pogreška stigla je manje od 24 sata nakon što ga je njegov trener Jurgen Klopp nahvalio da ima savršene fizičke predispozicije za stopera. Unatoč tome, Dejan je odigrao sjajnu obranu i do spomenute minute zaustavio sjajni napad talijanskog kluba. Pogrešku mu nisu oprostili engleski kritičari, među kojima je najglasniji bio Frank Lampard, bivši igrač Chelseaja.

LOVRENOVA POGREŠKA I KLOPPOVA REAKCIJA

"To je jednostavno loša igra u obrani od Lovrena. Mislim da je on svjestan da je u problemu, ali to prekasno shvati. On treba brže potrčati unazad kada vidi loptu koja ide preko njega, a ne trčkarati do trenutka kada shvati da će zakasniti. S druge pak strane, Džekin tajming je bio sjajan, kao i lopta koju je dobio. No svejedno mislim da je trebao spriječiti da lopta dođe do Džeke", rekao je Lampard i zaključio.

"Ovo je Liga prvaka. Najviša razina. Jedan ovakav trenutak može promijeniti sve."

Jurgen Klopp poludio (Screenshot) Jurgen Klopp poludio (Screenshot)

Bijesna reakcija Jurgena Kloppa nakon što je napravio pogrešku govorila je više od tisuću riječi, a najbolje da ju pogledate sami. No njemački stručnjak nije bio dugo ljutit na našeg stopera, već ga je stao braniti na kraju susreta.

"Dejan je odigrao vrhunsku utakmicu. To mu je bila prva lopta koju je pogrešno procijenio. Mats Hummels je radio veće greške, a ipak je branič svjetske klase."

Dejan Lovren objasnio je zašto je Roma u posljednjih 15-ak minuta. 

"Bila je to sjajna utakmica u fantastičnoj atmosferi. Pokazali smo kvalitetu, iako nismo bili dobri u posljednjih 15-ak minuta. Nismo dobro kontrolirali utakmicu u tim trenucima. Ne znam je li razlog tome bio umor ili nešto drugo, ali vjerujem da ćemo i u uzvratu biti na razini", kazao je Lovren.

"Pokazali smo svijetu što možemo. Mislim da je navijačima bio gušt gledati utakmicu. Stvorili smo jako puno prilika i stvorit ćemo ih u gostima", kazao je Lovren te zaključio.

"Tri gola prednosti je velika prednost. No Roma je već pokazala protiv Barcelone da se i to može nadoknaditi. Ali mi nismo Barcelona".

Roma je nakon Džekina gola zabila još jedan pogodak i bila je na rubu postizanja trećeg kojim bi se u potpunosti zakomplicirala situacija uoči uzvrata. Ovako Romi ponovno treba pobjeda s tri gola razlike, kao što joj je trebala i u četvrtfinalu kada je pala moćna Barcelona. Uzvrat je u Rimu za sedam dana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider