Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nastavlja se rat trenera

''Najgori trener u povijesti'' dočekao osvetu: Vratio Mourinhu za brutalnu uvredu

Frank De Boer dobio je sjajnu priliku za ''izjednačenje'' u verbalnom sukobu s Joseom Mourinhom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Verbalni sukob Josea Mourinha i Franka De Boera, legendarnog nizozemskog nogometaša i bivšeg trenera Crytal Palacea, posljednjih dana puni medijske stupce i zabavlja nogometnu javnost.

Sve je počelo kada je De Boer, koji trenutno radi kao stručni komentator, prozvao Mourinha zbog odnosa prema mladom i talentiranom Marcusu Rashfordu, koji po Nizozemcu zaslužuje više minuta na terenu. Mourinhov odgovor bio je brz i brutalan.

''Čitao sam nešto, neku izjavu najgoreg trenera u povijesti Premierlige Franka De Boera. Rekao je da nije dobro da Rashord ima trenera poput mene jer je meni najvažnija stvar pobjeda. Kad bi ga trenirao De Boer, to bi bilo loše za njega jer je izgubio svaku utakmicu.''

Dojam je da je Mourinho, stari majstor verbalnih sukoba i provokacija, nakon ove izjave ''poveo'' s 1:0. No De Boer je vrlo brzo dočekao priliku za ''izjednačenje''.

Mourinhov Manchester United ispao je iz Lige prvaka porazom od Seville na domaćem terenu. Kao i mnogo puta ove sezone, Manchester je igrao destruktivno i krajnje bezidejno u napadu, zbog čega je Mourinho došao na udar navijača i medija. Naravno, nije ga poštedio ni De Boer.

''Mourinho može reći da sam ja najgori trener u povijesti Premierlige, ali on je u karijeri potrošio preko milijardu funti, a njegove momčadi igraju ovako'', rekao je De Boer, stručni komentator na Bein Sportsu, odmah nakon utakmice.

Podsjetimo, De Boer je početkom ove sezone dobio otkaz nakon što je njegov Crystal Palace izgubio prve četiri utakmice sezone bez postignutog pogotka. Bio je to najgori start u elitnom rangu engleskog nogometa u posljednje 93 godine, a De Boer je postao trener koji je zaradio najbrži otkaz u povijesti Premierlige. Međutim, nakon očajne predstave Crvenih vragova on je taj koji se posljednji smije, a osim njega ovakav su razvoj događaja jedva dočekale i društvene mreže.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider