Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Koeman ga želi već u zimu

Barcelona naciljala pojačanje u Milanu: Katalonci traže moćnog i agresivnog igrača

Barcelona traži fizički snažnog nogometaša koji će u sredini terena donijeti agresivnost i moć. Izbor je pao na Francka Kessieja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veznjaka Milana, 24-godišnji Franck Kessie jedan je od igrača koje posrnula Barcelona ima na radaru za sljedeću sezonu, piše katalonski Mundo Deportivo.

Barcelona traži fizički snažnog nogometaša koji će u sredini terena donijeti agresivnost i moć. Budući da nije uspjela potpisati Georgina Wijnalduma (30 godina), koji se odlučio za veću financijsku ponudu Paris Saint-Germaina, a također je prodala Ilaixa Moribu (18) u Red Bull Salzburg jer nije želio produljiti ugovor, Barca je ostala kratka u veznom redu.

Barca traži moćnog i agresivnog veznjaka

Kessiejev slučaj sličan je Moribinom jer mu i sljedeće godine istječe ugovor s Milanom. Bjelokoščanin nije pristao produljiti ugovor s Rossonerima i sve ukazuje na to da će na kraju sezone otići sa San Sira kao slobodan igrač. Stoga je zanimljiv mnogim velikim klubovima.

Radi se o igraču velike snage, iako nije pretjerano visok (183 cm). Ističe se snagom razbijanja protivničkih linija, ali i prihvatljivom tehničkom razinom te više nego dobrim udarcem desnom nogom. On je glavni izvođač penala u milanskom klubu, ispred Zlatana Ibrahimovića. U Milanu je postigao 30 golova u 191 utakmici, što je dobra brojka za klasičnog veznjaka. U prošloj sezoni Serie A postigao je 13 golova.

gol expired Ronaldovo remek-djelo za sva vremena: Čudesni slalom i gol koji će se vječno pamtiti divider

Na Camp Nouu priznaju da ga imaju na radaru jer odgovara profilu veznjaka kakvog traže; ima snagu, dovoljne tehničke kvalitete, iskusan je, a još uvijek prilično mlad. I što je najvažnije za Barcu u ovom financijski teškom trenutku – moći će napustiti Milan bez odštete.

Kessieju istječe ugovor s Milanom

Iako odbija produljiti ugovor, Kessie zasad nema većih problema u Milanu. Dapače, važan je igrač u koncepciji trenera Stefana Piolija. Bjelokoščanin jako dobro zna da ga prati nekoliko velikih klubova i stoga zacijelo neće žuriti s konačnom odlukom.

Osim Barce, pozorno ga prate PSG, Atletico, Manchester United i Liverpool. U međuvremenu u Milanu su se već pomirili s time da će ga izgubiti pa marljivo pretražuju tržište u potrazi za zamjenom. Jedna od glavnih meta lombardskog kluba je Boubacar Kamara (21). Veznjaku Marseillea također istječe ugovor sljedeće godine.

gol expired Wilder traži razlog poraza: Sada mu smeta i konjska dlaka u Furyjevim rukavicama divider

Ronald Koeman želio bih Kessieja već u zimu privesti na Camp Nou, ali teško da Barcelona može učiniti nešto po tom pitanju. Katalonci će imati ograničene financijske mogućnosti. Financijski fair-play La Lige ostavlja im na raspolaganju od 16 do 20 milijuna eura dodatne potrošnje na plaće za drugi dio sezone, a Kessie nije glavna zimska meta. Barca želi dovesti rasnog napadača, a spekulira se da je bacila oko na Raheema Sterlinga.

Spominje se i Dani Olmo kao velika zimska želja. Kad se zna kakve Barce ima financijske probleme, teško je reći koliki su realni ti transferi. Predsjednik Joan Laporta nedavno je izjavio da će Barca nazimu imati novca za pojačanja. Nije objasnio kako će to napraviti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider