Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dvojica ga mogu prestići

Neki to zovu skandalom: Zašto bi Ronaldo trebao biti favorit za Zlatnu loptu?

Ugledni nogometni magazin France Football malo se zaletio s dodjeljivanjem Zlatne lopte.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako do dodjele Zlatne lopte, koja je od prošle godine opet ''samo'' nagrada France Footballa, ostalo još više od pola godine, ovaj ugledni nogometni magazin izašao je s naslovnicom koja je sasvim logično uzburkala duhove. Osim ako to nije bio jedini cilj France Footballa, mnogi smatraju da su otišli predaleko, čak i da su uvrijedili veliku legendu poput Gianluigija Buffona.

''Tko ga sad može stići?'', pita se France Football, ali u tonu kao da je to praktički nemoguće. No zašto bi Cristiano Ronaldo osvojio Zlatnu loptu kad su najmanje dvojica uz bok Portugalcu.

Ako se France Football vodi za osvajanjem Lige prvaka, možda su prerano otpisali Juventus. Ronaldo ima priliku osvojiti svoj tek drugi naslov španjolskog prvaka u čak osam godina koliko je već u Madridu te još jednu Ligu prvaka. No igrači Juventusa imaju priliku osvojiti trostruku krunu.

Ljude već živcira činjenica što su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo pretplaćeni za godišnje nagrade. Osvajali su ih i kad ovi nisu osvajali baš ništa, kao Cristiano Ronaldo 2013. godine kada je Leo Messi ostao bez nagrade iako je osvojio Ligu prvaka.

Ukoliko Juve osvoji Ligu prvaka, tko će jednom Gigiju Buffonu reći kako nije zaslužio nagradu najboljeg u 2017. godini. Čovjek koji je do finala primio samo tri gola i koji ima priliku uzeti prvenstvo, kup i naslov europskog prvaka definitivno je kandidat ispred kojeg zasad ne stoji nitko.

Njemu zasad uz bok, a ne obrnuto, stoji Cristiano Ronaldo, ali i Dani Alves koji se također može upisati u povijest. Bivši nogometaš Barcelone sad ima više finala i od Lea Messija, a ukoliko osvoji trostruku krunu postat će prvi nogometaš u povijesti koji je to učinio tri puta, dvaput s Barcom i jednom s Juveom.

No nogometni navijači diljem Europe ionako ne mare previše za ovakve nagrade. One su važne onima koji nogomet dijele na Ronalda i Messija. France Football ne bi trebao biti dio toga.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider